رسانههای پاکستان یکشنبه، ۳۱ دسامبر (۱۰جدی)، گزارش دادند که پیشبینی میشود ملا شیرین آخوند، والی قندهار و از افراد نزدیک به رهبر طالبان، اوایل ماه آینده میلادی به اسلامآباد سفر کند.
بنا به این گزارشها، ملا شیرین با مقامهای وزارت خارجه و نهادهای اطلاعاتی و امنیتی پاکستان دیدار، و در زمینه تنشهای موجود میان رژیم طالبان افغانستان و حکومت پاکستان در پیوند با فعالیتهای گروه تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی)، گفتوگو خواهد کرد.
ملا شیرین آخوند از مقامهای ارشد طالبان است و گفته میشود که روابط نزدیکی با ملا هیبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان، دارد و به همین دلیل، به مسند استانداری قندهار – محل اقامت رهبر طالبان – گمارده شده است.
این ملای بلندپایه طالبان در حالی به پاکستان سفر میکند که تحریک طالبان پاکستان و گروههای متحد آن، از نوامبر ۲۰۲۱ حملههای خود را به میزان چشمگیری افزایش دادهاند.
نشریه اکسپرستریبون پاکستان گزارش داده است که چهارشنبه هفته جاری هیئتی از علمای دینی پاکستان به ریاست مولانا فضلالرحمان، رئیس حزب جمعیت علمای اسلام به کابل سفر میکنند و با مقامهای طالبان دیدار خواهند کرد.
این رسانه نوشت که در این دیدار، درباره تحریک طالبان پاکستان و روابط رژیم طالبان با حکومت پاکستان صحبت خواهد شد.
رژیم طالبان از مولانا فضلالرحمان، رئیس حزب جمعیت علمای اسلام، خواسته بود که از کابل دیدار کند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی رژیم طالبان، هدف از دعوت از مولانا فضلالرحمان را جلوگیری از تبلیغات سوء علیه رژیم طالبان خوانده است.
او گفته است که مولانا فضلالرحمان میتواند مردم پاکستان را [درباره طالبان افغانستان] آگاه کند تا از تبلیغات علیه افغانستان و شهروندان آن جلوگیری شود.
پیشتر، رحمتالله نبیل، رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان، مدعی شده بود که مولانا فضلالرحمان میلیونها دالر از حکومت پیشین افغانستان دریافت کرده است تا نظر مثبت طالبان را برای مشارکت در مذاکرات صلح جلب کند.
او چندی پیش در حساب کاربری خود در شبکه ایکس (توییتر سابق) نوشت: «مولانا فضل الرحمان از جمهوری اسلامی افغانستان میلیونها دالر به بهانه رشوه [دادن] به سران طالبان برای راضیسازی آنها به مذاکره با نظام قبلی افغانستان دریافت کرد. اینک نیز که انتخابات در پاکستان نزدیک است، او شاید بار دیگر به اندازه کافی دالر از سازمان استخباراتی پاکستان دریافت کند و گویا میتواند با رشوه [دادن] به بعضی از سران طالبان، آنها را راضی کند که یا سران گروه تیتیپی را به پاکستان تسلیم، یا توافق آنان را برای مذاکره جلب کنند.»
در پی روی کار آمدن رژیم طالبان در افغانستان، فعالیتهای تروریستی در پاکستان، بهویژه در ایالت خیبرپختونخوا (ایالت هممرز با افغانستان)، افزایش یافته است.
دولت و نیروهای نظامی و امنیتی پاکستان بهدلیل چالشهای سیاسی و اقتصادی، در مقطع کنونی قادر نیستند با تهدید تیتیپی و گروههای متحد آن مقابله کنند.
اسلامآباد مدعی است که رهبران و فرماندهان تیتیپی در خاک افغانستان حضور دارند و حملههای آنان در پاکستان، از قرارگاههایی در آن نواحی برنامهریزی و عملی میشود، اما طالبان این اتهامات را رد میکنند.
تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) از گروههای متحد طالبان در جریان جنگ با حکومت پیشین افغانستان و متحدان غربی آن بود.
سالهای متوالی، جنگجویان تیتیپی دوشادوش جنگجویان طالبان در افغانستان جنگیدند و پس از خروج نیروهای آمریکا و منحل شدن ارتش پیشین افغانستان، به بخشی از تسلیحات پیشرفته آمریکایی به مثابه «غنایم جنگی» دست یافتند.