معاون کمیته امنیت ملی قزاقستان میگوید که شمار اعضای داعش خراسان در افغانستان از حدود ۵۰۰ نفر به بیش از شش هزار تروریست آموزشدیده افزایش یافته است.
روسلان سیسمبایف گفت شاخه خراسان داعش در حال حاضر بزرگترین تهدید در منطقه است.
کازاینفورم، خبرگزاری رسمی دولت قزاقستان، گزارش داد که آقای سیسمبایف روز پنجشنبه ( ۱۸ سنبله) در چهلمین نشست سازمان همکاری شانگهای در آستانه درباره فعالیت سازمانهای تروریستی در افغانستان سخن گفت.
به گفته او، شماری عوامل وجود دارند که منجر به ظهور تهدیدهای تروریستی برای کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای میشوند و یکی از این عوامل «حفظ ظرفیت تروریستی» در افغانستان است.
این مقام استخبارات قزاقستان گفت که طالبان بعد از رسیدن به قدرت، نتوانست نظام حکومتی موثری ایجاد کنند و در تامین امنیت نیز ناکام بوده اند.
سیسمبایف، تاکید کرده که افغانستان همچنان مرکز جلب و جذب گروههای تروریستی بینالمللی است.
شاخه خراسان داعش در دو سال گذشته با سازماندهی حملات انتحاری ادعای طالبان در مورد تامین امنیت سرتاسری در افغانستان را به چالش کشیده است. از جمله داعش خراسان برخی از رهبران محلی مهم طالبان را به قتل رسانده است.
افراد داعش خراسان همچنین به نمایندگیهای دیپلوماتیک روسیه و پاکستان حمله کردند. افراد این گروه شهروندان چینی را در یک هوتل در کابل هدف قرار دادند.
روسلان سیسمبایف در سخنرانی خود در آستانه از احتمال گسترش تهدید تروریستی از افغانستان به کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای ابراز نگرانی کرد.
معاون کمیته امنیت ملی قزاقستان گفت افزون بر داعش خراسان، شمار اعضای شبکه القاعده در افغانستان به ۵۰۰ نفر میرسد.
او گفت القاعده و داعش خراسان قادر به سازماندهی حملات پیچیده از خاک افغانستان هستند و وضعیت فعلی تهدید واقعی را علیه پروژههای بزرگ کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای ایجاد میکند.
این مقام ارشد استخباراتی در آسیای میانه در حالی از افزایش تواناییهای داعش خراسان و القاعده در افغانستان ابراز نگرانی کرده است که به تازگی دو مقام ارشد استخباراتی امریکایی گفتند که ارزیابی اطلاعاتی تازه نشان میدهد که شبکه القاعده در افغانستان و پاکستان «بعید است که احیا شود».
برخلاف اظهارات مقام قزاقستان، مقامات امریکایی به سیانان گفتند که «عملیات ضدتروریستی طالبان در افغانستان حضور داعش را کاهش داده است».
شبکه خبری سیانان روز جمعه در گزارشی نوشت که مقامات امریکایی با نگاه خوشبینانه نسبت به تضعیف فعالیتهای گروههای تروریستی در افغانستان میگویند که بهرغم خروج امریکا از افغانستان، فعالیتهای تروریستی در داخل افغانستان در حال کاهش است.