در حداقل ده ساعت اخیر گرارشهای موثقی از وضعیت طوفانی در جادههای پاکستان منتشر شده است.
خبرها حاکیست که شماری از جنرالان پاکستان عمدتا از خانههای خود فرار کرده و در کارنیزیونها و پایگاههای نظامی دور از شهر پناه بردهاند.
گزارشهای از پرواز چندین طیاره از پاکستان به سمت افغانستان و ورود آنها به حریم هوایی افغانستان منتشر شده است.
خانه جنرال عاصممنیر، رییس ستاد ارتش پاکستان به آتش کشیده شده و همچنان معترضان اقامتگاه شهباز شریف، نخست وزیر را نیز آتش زدند.
وقوع این رویدادهها در طول تاریخ پاکستان بیسابقه است، این کشور در یک بزنگاه تاریخی قرار گرفته است.
طوریکه شواهد و قراین نشان میدهد یک جنگ تمام عیار پاکستان را تهدید میکند، همزمان اقتصاد بیمار این کشور از مدتها پیش از پا افتاده و نیمه جان است.
شورشها پس از بازداشت عمرانخان، نخست وزیر پیشین پاکستان آغاز شد و در جریان اعتراضهای خیابانی به دستگیری آقای خان، نیروهای امنیتی و معترضان با یکدیگر درگیر شدهاند.
عمرانخان چرا و چگونه بازداشت شد؟
عمرانخان، نخستوزیر پیشین پاکستان، هنگام ورود به دادگاهعالی در اسلامآباد، پایتخت این کشور، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
آقای خان برای رسیدگی به اتهام فساد در پروندهای حاضر شده بود که به گفته او با انگیزه سیاسی تشکیل شده است.
در فیلمهای منتشر شده از لحظه بازداشت دیده میشود که نیروهای امنیتی با نفربرهای زرهی، عمرانخان را پس از ورود به محوطه دادگاهعالی بازداشت میکنند و او را در خودروی نظامی با خود میبرند.
آقای خان هر گونه تخلف قانونی نسبت داده شده به خود را رد کرده است.
او در یک پیام ویدیویی که هنگام سفر به اسلامآباد ضبط کرده و حزب تحریک انصاف پاکستان پیش از بازداشتش منتشر کرده گفته بود برای همه حوادث پیش رو آماده است.
مخالفان عمرانخان در پارلمان سال گذشته او را از نخستوزیری برکنار کردند و از آن زمان تاکنون خان برای برگزاری انتخابات زودهنگام تلاش کرده است.
از زمان برکناری نخست وزیر پیشین از قدرت، دهها پرونده قضایی علیه او تشکیل شده است. نیروهای امنیتی چندین بار تلاش کرده بودند او را در محل اقامتش در لاهور بازداشت کنند، اما هوادارانش مانع این کار شدند.
خشونتهای فزاینده
ماجرای عمرانخان نشان میدهد که این کریکتباز پیشین تیمملی پاکستان، پای قدرتهای بزرگ دنیا را در بازی سیاست پاکستان باز کرده است.
بیم آن میروود که دو قطب و دو اردوگاه بزرگ دنیا در پاکستان مثل سودان و افغانستان باهم درگیر شوند.
شورشها و اعتراضات خیابانی در پاکستان حاکی از خشونتهای فزاینده است. مردم در شهرهای لاهور، فیصل آباد، پشاور، سیال کوت، کچرانواله، سوات، مولتان، صادق آباد، رحیمیار خان، کرک، ویحاری، گلگت، کراچی، چهارسده، باول پور، خانیوال و دهها شهر دیگر در طول شب دست به اعتراض زدند و در خیابانها برآمدند.
قطع انترنت و مخابرات
برای اولین بار، سیستم مخابرات و انترنت در پاکستان قطع شد، قطع سیتسم انترنت و مخابرات علاوه بر نشاندادند اوج بحران در این کشور، اقتصاد کم شیمه و نیمه جان این کشور را از پا در میاورد.
این موضوغ قابل بحث و تامل است که در پس خاموشی گسترده ارتباطات در پاکستان، ممکن رویدادها، حوادث و اتفاقهایی رخداده است که از چشم ما به دور مانده و هنوز رسانهای نشده است.
در اوج این خاموشی گفته شده که نخست وزیر، شهباز شریف، رییس ستاد ارتش، عاصم منیر به همراه ریس مبارزه با فساد و تروریزم اقتصادی پاکستان این کشور را ترک کردهاند.
احتمال میرود که این مقامامات به خارج از پاکستان فرار کردهاند، احتمالا به چین، یا امارات متحده عربی و یا هم به کابل رفتهاند.
نوشتهی: رزاق مامون