اوچا یا دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمانملل اعلام کرده است که موسسات امدادرسان کماکان به فعالیتهای خود در افغانستان ادامه میدهند.
اوچا روز یکشنبه (17 ثور) با نشر توییتی نوشت که موسسات امدادرسان متعهد به رساندن کمکهای بشردوستانه برای نیازمندان در افغانستان هستند.
این اعلامیه پس از آن منتشر میشود که سازمانملل پس از پایان یافتن ضربالاجل برگشت کارمندان زن به دفاتر این سازمان در افغانستان، فعالیت دفتر نمایندگی سیاسی خود را در کشور از سر گرفت.
هنوز تکلیف کارمندان زنانی که با دفاتر سازمانملل کار میکردند و براساس تصمیم طالبان از کار با این دفاتر منع شدند، به روشنی مشخص نیست.
گفته شده که این کارمندان از خانه به طور انلاین فعالیتشان را ادامه میدهند.
ممنوعیت کار زنان با دفاتر سازمانملل باعث ایجاد تیرگی میان رژیم طالبان و سازمانملل شد، سازمانملل تهدید کرده بود در صورت که طالبان از این تصمیمشان منصرف نشوند، از افغانستان خارج خواهد شد.
اما پس از حدود یک ماه، مشاجره و کشمکش، بلاخره سازمانملل از موضع خود عقب نشینی کرد و از سرگیری فعالیت خود را به روز جمعه (15 ثور) اعلام کرد.
اوچا گفته است که موسسات امدادرسان در تلاش اند تا با وجود محیط عملیاتی چالش برانگیز در افغانستان، کمکهای بشردوستانه را به میلیونها افغان نیازمند برسانند.
پیشتر، این دفتر وضعیت افغانستان را وخیم خوانده و گفته بود که این کشور در حال حاضر با بزرگترین بحران بشری در جهان مواجه است.
براساس ارزیابی اوچا، دو سوم جمعیت افغانستان، یعنی حدود ۲۸ میلیون نفر، برای ادامه حیات در سال ۲۰۲۳ به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.