معاون دفتر هیات معاونیت سازمانملل در افغانستان میگوید که بهرغم تصمیمهای ناگوار طالبان و شرایط بد اقتصادی، جامعهجهانی نباید مردم افغانستان را فراموش کند.
رامز الاکبروف معاون این دفتر با انتشار رشته توییتی نوشته است: “به رغم تصمیمهای گروه طالبان در خصوص ممنوعیت کار زنان در نهادهای بینالمللی، جامعه جهانی در این شرایط ناگوار نباید مردم افغانستان را فراموش کند.”
او نوشته: “در حالی که طالبان تصمیمهایی را اتخاذ کردهاند که تأثیر منفی بر توانایی نهادهای کمککننده بشردوستانه دارد، اما اکنون زمان آن نیست که به مردم افغانستان پشت کنیم.”
پیشتر دفتر هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه سازمانملل یا “اوچا” اعلام کرد در حالیکه افغانستان با بالاترین خطر قحطی در ۲۵ سال اخیر مواجه است اما کمتر از پنج درصد درخواست مالی سازمانملل برای کمکرسانی در سال ۲۰۲۳ در این کشور تأمین شده است.
اوچا میگوید هم اکنون در افغانستان ۲۰ میلیون نفر با گرسنگی شدید روبهرو هستند و شش میلیون نفر در یک قدمی قحطی قرار دارند
اوچا این روند را نگران کننده خواند و تاکید کرد که در بخش بودجه عملیات بشردوستانه برای افغانستان با مشکل روبرو شده است..
این نهاد هشدار داد که اگر منابع مالی به صورت فوری فراهم نشود، افغانستان به مقیاس گستردهای با فاجعه بشری روبهرو خواهد شد.
این نهاد میگوید در حالیکه فقر و گرسنگی در افغانستان بزرگترین و جدیترین بحران بشری در جهان است، اما به گفته اوچا عملیات بشردوستانه برای این کشور کمترین کمک مالی را دارد.
به نظر میرسد که تصامیم طالبان در قبال تحصیل، آموزش و کار زنان باعث دلسردی کشورها از ارایه بسته های کمکی مالی به افغانستان شده است.
با این حال، رامز الاکبروف خاطرنشان کرده که اولویت فوری در افغانستان مبارزه با گرسنهگی، جلوگیری از شیوع انواع بیماری و مرگومیر بیش از حد زنان و کودکان است.
او هشداد داد که میزان نیازمندیهای فوری در افغانستان، بیشتر خواهد شد، مگر اینکه زمینه کمکرسانی بهبود یابد و کمککنندهگان برای فعال نگهداشتن نهادهایشان در افغانستان، اقدام کنند.
اخیرا روابط میان طالبان و یوناما به شدت به تیرگی گراییده است در حدی که برخی مقامات این سازمان از خروج سازمانملل از افغانستان صحبت کرده بودند.