سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که روزانه 167 نوزاد در افغانستان جان خود را از دست میدهند. شاخه افغانستان این سازمان این روند را نگران کننده خوانده است.
سازمان جهانی بهداشت در حساب توییتر خود نوشته است که این شمار از نوزادان و کودکان به علت ابتلا به بیماریهای قابل پیشگیری میمیرند.
این سازمان ضمن اقدام فوری برای نجات جان نوزادان و کودکان خواستار بهبود سلامت مادران نیز شده است.
سازمان جهانی بهداشت در حساب توییتر خود نوشته است که ارایه خدمات صحی برای کودکان در وضعیت کنونی از سوی صندوق بشردوستانه افغانستان (ایاچاف) قابل ستایش است.
پیشتر، این سازمان اعلام کرد که دستکم ۲۰ میلیون نفر در افغانستان در معرض خطر بیماریهای عفونی و سوءتغذیه قرار دارند.
این نگرانی در حالی مطرح شده که دفتر هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه سازمانملل یا “اوچا” گفت که افغانستان با بالاترین خطر قحطی در ۲۵ سال اخیر مواجه است.
دولتهای پیشین افغانستان کاهش مرگ مادران باردار و نوزادان در هنگام زایمان در کنار آزادی بیان و بهبود وضعیت آموزشی کشور را از دستآوردهای مهم خود عنوان میکردند.
در افغانستان با وجودی که حدود ۲۵۰۰ مرکز درمانی وجود داشت و بیش از ۸۰ درصد مردم به خدمات بهداشتی دسترسی داشتند، کیفیت خدمات بهداشتی مورد انتقاد و شاخصهای صحت پایین بود، حالا که شماری زیادی از مراکز درمانی فعالیت خود را در کشور متوفف کرده، نگرانی از مرگ و میر مادران و نوزادان بیشتر شده است.
علاوه بر کیفیت پایین خدمات بهداشتی در حاکمیت طالبان کمبود کارمندان متخصص پزشکی از جمله قابلهها، عدم استخدام کارمندان زن، شرایط ممنوعیت کار زنان در موسسات داخلی و بینالمللی در کنار سنتهای محافظهکارانه از دلایل افزایش مرگ و میر بلند زنان و کودکان در کشور خوانده شده است.