سهیلصدیقی، خبرنگار کارآموز که در انفجار به محفل فرهنگی در شهر مزارشریف زخمی شده بود، شب گذشته (29 حوت) در بیمارستانی در کابل جان خود را از دست داد.
خبرگزاری صدای افغان نزدیک به جمهوری اسلامی ایران، با انتشار گزارشی مرگ این خبرنگار را تایید کرده و گفته است که آقای صدیقی، پس از حدود ده روز تحمل جراحات شدید، شب گذشته جان خود را از دست داد.
حدود ده روز پیش، یک بمبگذار انتحاری مواد انفجاری حامل خود را در در محفل فرهنگی-دینی در شهر مزار شریف که از سوی مرکز تبیان (خبرگزاری صدای افغان) برگزار شده بود، منفجر کرد.
در این انفجار که مسوولیت آن را گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) به عهده گرفت، دو خبرنگار کشته و دستکم 37 خبرنگار و شرکتکننده محفل زخمی شدهاند. با این وجود حالا رقم کشتهشدگان به سه خبرنگار رسیده است.
این دومین انفجار از این دست در خبرگزاری صدای افغان است، حدود هفت سال پیش، سه انفجار در ساختمان این خبرگزاری در غرب کابل، دست کم 47 کشته و 84 زخمی برجای گذاشت. داعش نیز در آن زمان مسوولیت این حمله را به عهده گرفته بود.
خیلیها در شبکههای اجتماعی مسوولان خبرگزاری صدای افغان را متهم به بیپروایی در برابر تامین امنیت جان کارمندان این خبرگزاری و برگزاری برنامههای دینی-فرهنگی بدون در نظرداشت مسایل امنیتی کردهاند.
منتقدان میگویند که رییس این خبرگزاری در نزد خانوادههای قربانیان پاسخگو است و ادارات امنیتی او را در این مورد پاسخگو قرار دهد.
خبرگزاری صدای افغان در کابل و برخی از ولایات و در خارج از کشور در تهران و مشهد نمایندگی دارد و تحت حمایت دولت ایران فعالیت میکند.
سهیل صدیقی، ۲۰ سال عمر داشت و دانشجوی رشته کمیپوتر ساینس بود او پسر شریفالله صدیقی، خبرنگار تلویزیون ملی بود.
او برای درمان نخست به بیمارستان حوزوی بلخ منتقل شد و به دلیل جراحات شدید سپس به کابل انتقال داد شد.
گفته شده است که صدیقی در کنار تحصیل علاقهای خاصی به کار رسانهای داشت و در چند رسانه به طور همزمان به عنوان خبرنگار کارآموز فعالیت میکرد.
پیشتر، نهاد حمایتکننده رسانههای آزاد افغانستان یا نی از آنچه این نهاد افزایش خشونت در برابر خبرنگاران و رسانهها در افغانستان خواند اظهار نگرانی کرده و گفت که وضعیت در افغانستان در حال وخیمتر شدن است.
این نهاد به مناسبت روز ملی خبرنگاران بیانیهای منتشر کرد و گفت که این مناسبت امسال در حالی در افغانستان تجلیل میشود که خبرنگاران در کشور با چالشهای زیادی دستوپنجه نرم میکنند و فعالیت کار رسانهای و خبرنگاری در افغانستان هر روز بدتر از قبل و در حال وخیمشدن است.
در حاکمیت طالبان، موارد بازداشت، شکنجه، زندانی کردن، سانسور و وضع محدودیتها بر خبرنگاران و رسانهها افزایش یافته است.
بهگفتهی این نهاد حامی خبرنگاران، از آغاز سال جاری میلادی تاکنون نزدیک به ۳۰ مورد خشونت در برابر خبرنگاران را ثبت کرده است.