کمیته جمعآوری گداها اعلام کرده که از شروع این برنامه در ماه اگست 2022 تا پنچ مارچ 2023 بیش از 14 هزار زن و کودک را شناسایی کرده که به صورت حرفهای در کابل گدایی میکردند.
این کمیته با انتشار اعلامیهای گفته که در این مدت نزدیک به 30 هزار زن، کودک و مرد گدا را از شهر کابل شناسایی و جمعآوری کردهاست.
طالبان حدود شش ماه پیش اعلام کردند که به دستور رهبر این گروه، کمیتهای به ریاست عبدالغنی برادر، معاون اول رئیس الوزرا، تشکیل شده و گداها را از شهر کابل جمعآوری میکنند.
طالبان میگویند به گداهایی که حرفه و مهارتهای کاری دارند، پس از بایومتریک زمینهٔ کار فراهم میکنند و از سرپرستان آنان تعهد گرفته میشود که دیگر گدایی نکنند.
طالبان گفتهاند که به گداهای کودک زمینه آموزش فراهم شده و آنهایی که واقعا گدا هستند و نمیتوانند کار کنند، برای آنها معاش پرداخت خواهد شد.
وضعیت بحرانی اقتصاد کشور به ویژه در حاکیمت طالبان، شمار گداها را در کابل، پایتخت و شهرهای بزرگ افزایش داده است.
فروشندگان نان خشک، که معمولاً به حیوانات داده میشود، میگویند که برخی از مردم، بیش از هر زمان دیگری، حالا از تنگدستی، این نان را میخرند و میخورند.
در اعلامیه کمیته جمعآوری گداها آمده است که ماموران این کمیته، ۱۲ هزار و ۴۵۹ زن را از کابل جمعآوری کرده که پس از ارزیابی 6 هزار و ۶۷۰ تن آنان به صورت حرفهای گدایی میکردند.
این کمیته گفته که 8 هزار و 415 کودک نیز از میان 13 هزار و 30 کودک گداهای حرفهای شناسایی شدهاند.
شمار مردانی که گفته شده به صورت حرفهای گدایی میکردند 2 هزار و 674 تن اعلام شده که مجموع مردان که از سطح شهر کابل جمعاوری شده به رقم 3 هزار و 924 تن میرسند.
کمیته جمعآوری گداها میگوید که کودکان بیسرپرست پس از بایومتریک به مراکز آموزشی وزارت کار و امور اجتماعی فرستاده شدهاند.
طالبان پیشتر از جمعآوری معتادان از سطح شهر کابل نیز خبر داده بودند، گفته شده است که هزاران معتاد در حال حاضر در مراکز ترک اعتیار بهسر میبرند.