صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل یا یونیسف، اعلام کرده که سوءتغذیه در میان زنان باردار و مادران شیرده در افغانستان افزایش یافته و به رقم 49 درصد رسیده است.
یونیسف میگوید که از سال گذشته بدینسو این اداره تلاشهای خود را برای کنترول وضعیت در افغانستان افزایش داده است، اما بدون همکاری رژیم حاکم کنترول کامل آن ممکن نخواهد بود.
این صندوق با انتشار گزارشی، افغانستان را در بین 12 کشوری در جهان قرار داده است که بیشتر زنان باردار و شیرده به غذای کافی دسترسی ندارند. یونسیف گفته است که این کشورها با خطر بحران غذایی مواجه هستند.

یونیسف میگوید که سوءتغذیه در زنان باردار و شیرده در افغانستان 49 درصد افزایش یافته است
یونیسف گفته است که توجه به برنامههای غذایی و تغذیه زنان میتوانند خطر سوءتغذیه را کاهش و از خطرات احتمالی که متوجه نوزادان است بکاهد.
افغانستان به شمول بورکینافاسو، چاد، اتیوپی، کنیا، مالی، نیجر، نیجریه، سومالی، سودان جنوبی، سودان و یمن از جمله 12 کشوریست که در کانون بحران جهانی و سوءتغذیه قرار گرفتهاند. یونیسف میگوید که جنگ اکراین، خشکسالی، جنگ و بی ثباتی از دلایل عمده بحران غذایی در این کشورها است.
براساس گزارش یونیسف در این کشورها شمار دختران و زنان نوجوان باردار و شیرده که به سوءتغذیه حاد گرفتار شدند، از 5.5 میلیون به 6.9 میلون تن افزایش یافته. این صندوق هشدار داده است که بحران غذایی و نابرابری جنسیتی ممکن این رقم را بیشتر از این بالا ببرد.
یونیسف میگوید آسیای جنوبی و جنوب صحرای آفریقا کانون بحران تغذیه در میان دختران و زنان نوجوان است و از هر 3 دختر نوجوان 2 نفر شان مبتلا به بیماری سوءتغذیه هستند.
توصیه به کشورهای شامل بحران
یونیسف به مقامات کشورهای شامل بحران توصیه کرده است که از ازدواج دختران در سنین پایین جلوگیری و برنامههای حمایتی از زنان آسیبپذیر (کمکهای نقدی و کوپنهای غذایی) را هر چه زودتر اجرایی کنند. این صندوق همچنین گفته است که برای کنترول اوضاع این کشورها باید از تقسیم ناعادلانه غذا و تبعیض جنسیتی پرهیز کنند.
یونیسف گفته است که کشورهای دخیل در بحران هرچه زودتر سیاست و اقدامات قانونی مبنی بر گسترش مواد اولیه غذایی مانند آرد، روغن، نمک و اقلام پخت و پز را رویدست گیرند.
کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف خواستار اقدام فوری جامعه بینالمللی در رفع گرسنگی و نجات مادران از بحران سوءتغذی شده و همزمان هشدار داد در صورت عدم توجه به این مهم نسل آینده از عواقب آن متضرر خواهند شد.
در گزارش آمده است که بیش از یک میلیارد دختر و زن نوجوان در دنیا به سبب سوءتغذی مادران شان، به کمبود وزن و کوتاهی قد مبتلا اند.
یونیسف مشخصا گفته است که در سراسر جهان51 میلیون کودک زیر 2 سال از کوتاهی قد رنج می برند، به این معنی که به دلیل سوء تغذیه نسبت به سن خود بسیار کوتاه هستند.
بر اساس یک تحلیل تازه که نتایج آن در این گزارش منتشر شده، حدود نیمی از این کوکان در طول بارداری مادرانشان و شش ماه اول زندگی، یعنی دوره 500 روزه ای که کودک کاملاً به تغذیه مادر وابسته است، رشد نکرده و همچنان قد آنها کوتاه مانده است.