نماینده گان مجلس سنا در نشست امروز شان هشدار دادند که اگر روند اخراج پناهندگان افغان از کشور های اروپایی عملی شود، بحران تازه ای در کشور به وجود خواهد آمد.
اعضای سنا می گویند پناهندگان افغانستان سختی های زیادی را متحمل شدند تا خود شان را به کشور های امن (اروپایی) برساندند بدون شک برگشت آن مشکلات تازه ای را در افغانستان به وجود میاورد.
فرهاد سخی، عضو مجلس سنا می گوید کسانی که افغانستان را ترک کردند و خودش شان را در کشور های خارجی رساندند تمامی اموال شان را در داخل افغانستان به فروش رسانده اند.
به گفته آقای سخی، اگر پناهندگان از این کشور ها برگشت داده شوند در وضعیت فعلی افغانستان، انان جز اینکه عضو گروه های تروریستی شوند دیگر گزینه ای نخواهند داشت.
انارکلی، دیگر نماینده مجلس سنا گفت، شهروندان افغانستان در وضعیت بدی فعلی سه گزینه را انتخاب کردند.
به گفته انار کلی شماری از افغانان کشور را به هدف منطقه امن ترک کردند، تعدادی به صف مخالفان مسلح می پیوندند و شماری نیز از بیکاری معتاد می شوند.
نامه به مجلس آلمان
اعضای مجلس سنای کشور از ولسی جرگه خواست تا نامه ای به مجلس آلمان بفرستد و از آنان بخواهند که مسوولیت شان را در باره پناهجویان افغان انجام دهند.
مجلس سنا می گوید، نمایندگان مجلس آلمان باید تمامی مهاجران در کشور شان را به چشم مهاجر نگاه کنند و بین آنان خوب و بدی وجود ندارد و تمامی انان به دلیل وضعیت بدی امنیتی، کشور شان را ترک کردند.
سناتوران از ریاست جمهوری افغانستان و مقام های کشورهای مهاجر پذیر خواستند تا در مورد بازگشت اجباری مهاجرین افغان تجدید نظر کنند.
پیش از این رییس جمهور غنی در یک تماس تلفنی با مقامات آلمان به آنان گفته بود که دولت افغانستان آماده پذیرایی از مهاجران افغان است.
نمایندگان می گوید رییس جمهور باید بدانند که مهاجرین اگر بر گردند با مخالفان مسلح دولت یکجا خواهند شد.
نثار حارث، عضو مجلس سنا می گوید قاچاقبران انسان در افغانستان شهروندان افغان را وعده های گرم می دهند و جوانان را تحریک می کنند تا از کشور بروند.
او از مقام های امنیتی خواست تا واکنش های جدی را علیه قاچاقبران انسان در کشور روی دست بگیرند.
کمیسیاری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان اخیرا گزارش را نشر کرد که در هشت ماه گذشته سال جاری حدود ۱۲۰ هزار افغان به کشورهای اروپایی درخواست پناهندگی داده اند.