مقام های اطلاعاتی پاکستان می گویند که در کمتر از دوازده ساعت در اثر حمله هواپیماهای بدون سرنشین امریکایی بر وزیرستان شمالی و جنوبی این کشور، حداقل چهل شورشی کشته شدند.
این حملات به دنبال آن انجام شده است که دولت بارک اوباما اعلام کرد که یک سوم کمکهای نظامی خود به پاکستان را به دلیل تیره شدن روابط دوجانبه معلق می کند.
خبرگزاری اسوشیتیدپرس می نویسد که این حملات موشکی نشان داد که کاخ سفید به هیچ وجه قصد متوقف کردن برنامه ای را ندارد که عامل افزایش تنش در روابط اش با اسلام آباد است.
مقام های اطلاعاتی که به دلیل نداشتن اجازه گفتگو با رسانه ها نام خود را افشا نکرده، گفته اند خانه ای که صبح امروز (سه شنبه) هدف چهار موشک قرار گرفته، در روستای “دیره مالا” در منطقه قبیله نشین وزیرستان جنوبی واقع است که در نزدیکی مرز با وزیرستان شمالی قرار دارد.
مسوولان در سازمان اطلاعاتی پاکستان همچنین گفته اند که هواپیماهای بدون سرنشین مظنون امریکایی دوشنبه شب روستای “گورواک” در وزیرستان شمالی را هدف قرار داد که در اثر آن 23 شبه نظامی کشته شدند. روستایی که هدف قرار گرفته در نزدیکی مرز با افغانستان واقع است و شورشیان همواره از آن به عنوان مسیر رفت و آمد بین دو کشور استفاده می کنند.
عامل اصلی تنش بین واشنگتن و اسلام آباد، بی میلی پاکستان در مبارزه با شورشیانی خوانده می شود که در وزیرستان شمالی پناه گرفته اند. این شورشیان با عبور از مرز وارد افغانستان شده و حملاتی را علیه نیروهای ناتو راه اندازی می کنند.
پاکستان می گوید که نیروهای نظامی این کشور مصروف عملیات در دیگر نقاط این کشور است، اما شماری از تحلیلگران معتقد اند که دولت این کشور برای جلوگیری از رفت و آمد شورشیان به افغانستان مردد است و می گویند گروه های شورشی که روابط تاریخی با پاکستان دارند، پس از خروج نیروهای بین المللی از افغانستان به نفع این کشور عمل خواهند کرد.
در مقابل دولت اوباما در سالهای اخیر به گونه ای چشمگیری حملات با هواپیماهای بدون سرنشین بر وزیرستان جنوبی و در این اواخر وزیرستان شمالی را افزایش داده است.
ایالات متحده هیچگاهی به صورت علنی انجام حملات هواپیماهای بدون سرنشین را که از سوی اداره سیا در پاکستان انجام می شود، تأیید نکرده است، اما مقامها به گونه ای خصوصی گفته اند که این حملات شماری از مقام های ارشد القاعده و طالبان را به قتل رسانده است.
عقیده ای عمومی بر این است که پاکستان در گذشته از این حملات حمایت می کرد، با آنکه به گونه ای اغلب انجام این حملات را نقض حاکمیت ملی این کشور خوانده است. اما طی ماه های اخیر، به ویژه به دنبال انجام عملیات یک جانبه ایالات متحده در دوم ماه در شهرک ابیت آباد در نزدیکی اسلام آباد که منجر به کشته شدن اسامه بن لادن رهبر پیشین شبکه القاعده شد، این حمایت ها به شدت کاهش یافته است.
بی خبر گذاشتن اردوی پاکستان پیش از انجام این عملیات حقارت آمیز تلقی شد. مقام های امریکایی گفتند که به دلیل نگرانی از درز اطلاعات که منجر به فرار بن لادن شود، پاکستان را در جریان این عملیات نگذاشتند.
پس از این رویداد، مناسبات بین دو کشور به شدت تیره شده است و ویلیام دالی رییس دفتر بارک اوباما رییس جمهور امریکا روز یکشنبه گفت که ایالات متحده بیش از یک سوم کمک های نظامی خود به پاکستان را که حدود 800 میلیون دالر می شود، تا زمانی معلق کرده است که دو کشور روابط خود را ترمیم کند.