استیفن دی مستورا فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان می گوید که واگذاری مسوولیتها به در این کشور برای به دست گرفتن امنیت و برنامه های توسعه ای امر درستی است.
اما این مقام سازمان ملل متحد به شورای امنیت این سازمان روز چهارشنبه گفت که جامعه جهانی باید تضمین کنند که پس از سال 2014 افغانستان را به حال خود رها نمی کنند.
بر اساس برنامه از پیش اعلام شده، قرار است روند واگذاری مسوولیت های امنیتی از نیروهای ائتلاف به افغانستان تکمیل شود و همین طور ماموریت رزمی نیروهای بین المللی نیز پایان می یابد.
دی مستورا گفته است که سازمان ملل متحد قصد ندارد افغانستان را به حال خودش رها کند.
نگرانی هایی وجود دارد که ممکن است خستگی از جنگ ده ساله افغانستان سبب شود که جامعه جهانی بار دیگر اشتباهی را در دهه نود میلادی قرن گذشته انجام دادند، تکرار کنند.
در اوایل دهه هفتاد خورشیدی، پس از آنکه نیروهای نظامی شوروی سابق پس از یک جنگ ده ساله افغانستان را ترک کردند، جامعه جهانی کشور را به حال خود رها کرد و گروه های مجاهدین بر سر تقسیم قدرت به جان هم افتادند که به جنگ داخلی در یک دهه انجامید.
این درحالیست که ظاهر طنین نماینده افغانستان در سازمان ملل متحد از تصمیم بارک اوباما برای خارج کردن نیروهای امریکایی استقبال کرده و آن را حرکتی به سوی مشارکت مستحکم و دراز مدت بین دو کشور پس از سال 2014 خوانده است.
قرار است در ماه جاری میلادی روند خروج حدود 10 هزار نیروی نظامی امریکایی تا پایان سال 2011 آغاز شود و این رقم تا پایان سال آینده میلادی به 33 هزار تن می رسد.
با این حال روز گذشته (چهارشنبه) نیروهای نظامی کانادا مسوولیت امنیتی آخرین ولسوالی در ولایت قندهار در جنوب کشور را به همتایان امریکایی خود واگذار کرد.
پارلمان کانادا در سال 2008 تصویب کرد که به ماموریت نظامی خود در افغانستان در سال جاری خاتمه دهد. در حال حاضر حدود دوهزار و هشتصد نظامی کانادایی در حال ترک کشور هستند و حدود 950 نظامی این کشور برای آموزش نیروهای امنیتی داخلی در کابل باقی خواهند ماند.
پس از آنکه بارک اوباما رییس جمهور امریکا در اوایل ماه جاری خورشیدی برنامه خروج نظامیان این کشور از افغانستان را اعلام کرد، شماری از همپیمانان ناتو نیز گفتند که از برنامه امریکا در این زمینه پیروی خواهند کرد.