جنرال دیوید پتریوس فرمانده عمومی نیروهای بین المللی که ماموریت اش در این سمت به پایان رسیده، می گوید که در ماه های آینده بیشتر نیروها در نواحی مرزی با پاکستان در شرق افغانستان مستقر خواهند شد.
به نوشته اسوشیتیدپرس جنرال پتریوس گفته است حضور گروه های شورشی که با شبکه تروریستی القاعده وابسته اند در این مناطق گسترده تر شده است.
جنرال دیوید پتریوس در آخرین روز چهارم جولای (سالگرد آزادی امریکا) در لباس نظامی، پیش از بر عهده گرفتن ریاست سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (سیا) گفت که در خزان سال جاری، شمار بیشتر نیروهای ویژه، اطلاعاتی، ناظران و نیروهای هوایی در طول مرز شرقی افغانستان با پاکستان متمرکز خواهند شد که به شدت ناهموار است.
به گفته فرمانده نیروهای امریکایی، تعداد قابل ملاحظه نیروهای زمینی افغانستان و شماری از نیروهای ائتلاف بین المللی در مناطق شرقی مستقر می شوند.
او گفت: ” شمار کمی از نیروهای ائتلاف در آنجا مستقر خواهند شد، اما حضور هلیکوپترها، حمایت نیروی هوایی، نیروهای اطلاعاتی، ناظران است که بسیار ارزشمند خواهد بود.”
چیزی که او می گوید، اجازه خواهد داد تا نیروهای ائتلاف به مناطق شرقی تمرکز کنند، جاییکه پناهگاه طالبان افغان و دیگر گروهها، از جمله شبکه حقانی و لشکر طیبه خوانده می شود که با سازمان القاعده وابسته اند.
در حال حاضر شمار بیشتر نیروهای ائتلاف بین المللی به رهبری امریکا در ولایت های هلمند و قندهار در جنوب کشور متمرکز شده اند؛ مناطقی که تعداد بیشتر 30 هزار نیروی اضافی ایالات متحده سال گذشته در آن مستقر شدند.
این نیروها در مدت یک سال گذشته عملیات نظامی پاکسازی را به راه انداخته اند و در حال حاضر تلاش دارند تا مقام های افغان و کمک کنندگان بین المللی را در راستای اجرای برنامه های توسعه ای و حکومتداری بهتر کمک کنند.
با این حال تلاش های غیرنظامی در مناطق جنوبی کشور، متأثر از عملیات نظامی و مبارزه مسلحانه بوده که همواره جریان داشته است.
جنوب همچنان “مرگبار”
بنابر آمارها از جمله 65 نظامی بین المللی که در ماه گذشته جان خود را در افغانستان از دست دادند، 26 تن آنان در ولایت هلمند کشته شده اند؛ جاییکه نیروهای ائتلاف در حال وارد کردن فشار بیشتر بر شورشیان در مناطق شمالی آن هستند. پنج تن دیگر آنان در ولایت قندهار در همسایگی هلمند که زادگاه طالبان است، جان باخته اند.
پتریوس گفت: “مناطق مرکزی ولایت های هلمند و قندهار در اولویت قرار داشته است. ما در آنجا به پیشرفت های چشمگیری دست یافته ایم… جنگ های سختی باقی خواهد ماند؛ چون دشمن می خواهد به آنجاها بازگردند و تلاش خواهند کرد تا جاهایی را که در نتیجه عملیات نظامی سال گذشته از دست طالبان خارج کردیم، دوباره تصرف کنند.”
پتریوس روز گذشته در مقر فرماندهی نیروهای ائتلاف به رهبری امریکا در قندهار به مناسبت سالگرد “روز آزادی ایالات متحده” صحبت می کرد.
جنرال دیوید پتریوس همزمان با آغاز روند خروج 33 هزار نظامی امریکایی که در اوایل ماه جاری خورشیدی از سوی بارک اوباما اعلام شد، از افغانستان خارج می شود. او و دیگر فرماندهان نظامی انتظار داشتند که روند خروج به آهستگی و با شمار کمتر نیروها آغاز شود.
پیشتر مایک مولن لوی درستیز قوای مسلح امریکا و طی روزهای اخیر شماری از سناتوران، از جمله سناتور جان مک کین نسبت به خطرات ناشی از خروج نظامیان امریکایی از افغانستان ابراز نگرانی کرده اند.
آنان می گویند که برنامه تعیین شده از سوی بارک اوباما خطرناک است و ممکن پیشرفت های به دست آمده در نبرد با شورشیان را با دشواری روبه رو کند.
اما بارک اوباما تأکید کرده است که روند خروج برابر با شرایط امنیتی و چگونگی مبارزه با شورشیان در میدان جنگ خواهد بود.