جنرال حمیدگل رییس پیشین سازمان اطلاعاتی پاکستان (آی اس آی) به گروه طالبان هدایت داده است تا از تشکیل حکومت ائتلافی با حامد کرزی خودداری کند.
این جنرال بازنشسته اردوی پاکستان در گفتگو با یک شبکه تلویزیونی خصوصی پاکستان گفت: “اکنون زمان آن رسیده که امریکا قصد ایجاد یک حکومت ائتلافی را در افغانستان دارد، طالبان باید بداند که دوست پاکستان کیست؟”
از حمیدگل به عنوان پدر معنوی گروه طالبان نام برده می شود که به شدت از این گروه و سیاست هایی که در افغانستان به پیش می برد، حمایت می کند.
او تأکید کرده است که ایجاد یک دولت ائتلافی بین رییس جمهور کرزی و گروه طالبان به سود پاکستان نیست.
این درحالیست که حامد کرزی تلاش دارد تا مناسبات بین کابل و اسلام آباد را بهبود بخشد و در همین راستا مقام های افغانستان و پاکستان سفرهای متعددی به دو کشور داشته اند.
حمیدگل که در حال حاضر در یک مجتمع مجلل مسکونی در نزدیکی اسلام آباد مربوط به اردوی پاکستان زندگی می کند، پیش از این دولت حامد کرزی را یک دولت دست نشانده خوانده بود.
“دوستان پاکستان” باید قدرت یابند
او در گفتگوی تازه تلویزیونی خود گفته است که نیاز نیست طالبان بر افغانستان حکومت کند، پاکستان دوستان دیگری نیز دارد که باید حکومت را در کابل به دست گیرد. اما او به گونه ای روشن از این “دوستان پاکستان” نام نبرده است.
بسیاری ها از شبکه حقانی که به سازمان القاعده وابسته است و همچنین حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار که مقام های برجسته آن در حال حاضر در پاکستان به سر می برند، به عنوان دوستان مورد اعتماد اسلام آباد نام می برند که در راستای سیاست های این کشور فعال اند.
پیشتر برخی مقام های امریکایی گفته بودند که شبکه حقانی در داخل خاک پاکستان آزادانه فعالیت می کند و اردوی این کشور هیچ مانعی را در برابر آن ایجاد نمی کند.
گفته می شود که اعضای شبکه حقانی که در ساخت بمب های دست ساز مهارت دارند، در مناطق قبیله نشین وزیرستان شمالی پایگاه و پناهگاه دارند و با عبور از مرز وارد خاک افغانستان شده و نیروهای امنیتی را هدف قرار می دهند.
اردو و مقام های سازمان استخباراتی پاکستان (آی اس آی) اتهام های از این دست را رد کرده اند.
هفته گذشته و یک روز پس از حمله گروهی بر هتل انترکانتیننتال کابل، ناتو اعلام کرد که شماری از اعضای شبکه حقانی، از جمله “اسماعیل جان” یکی از طراحان این حمله را هنگامی که از مرز پاکستان وارد ولایت پکتیکا شدند، هدف حمله هوایی قرار داده و از پا در آوردند.
همچنین غیرت بهیر داماد گلبدین حمکتیار رهبر حزب اسلامی و یکی از اعضای اصلی این حزب، اخیراً در گفتگوی خود با بی سی سی که در خاک پاکستان صورت گرفته، گفته است ” حزب اسلامی و طالبان هر دو برای آزادی افغانستان میرزمند. ولی در جزئیات و در برخورد با قضیه افغانستان و در تاسیس یک نظام در افغانستان، طبیعی است که تفاوتهایی وجود دارد و من امیدوارم که این تفاوتها و اختلافاتی که وجود دارد به مرور زمان رفع شود.”
ادامه حملات راکتی برمناطق مرزی
اظهارات این جنرال بازنشسته اردوی پاکستان در مورد آینده افغانستان با ادامه حملات راکتی این کشور بر خاک افغانستان همزمان شده است.
در تازه ترین حملات راکتی که از خاک پاکستان بر ولسوالی مرزی دندپتان ولایت پکتیا در شرق کشور پرتاب شده، حداقل نه غیرنظامی را زخمی کرده است.
مقام های محلی می گویند که روز گذشته (یکشنبه) هفت راکت بر منطقه “سترپتان” ولسوالی دند پتان پرتاب شده است که زخمیان ناشی از آن کودکان و زنان را نیز شامل می شود.
برخی از مقام های امنیتی در محلی که مورد اصابت راکت قرار گرفته، به رسانه ها گفته اند که به دلیل نداشتن اسلحه سنگین، نتوانسته اند که پاسخ این حملات را بدهند.
این درحالیست که در جلسه روز شنبه ولسی جرگه، مقام های ارشد امنیتی گفتند که ادامه حملات از خاک پاکستان آنان را واداشته تا اسلحه سنگین به منطقه انتقال دهند.
ادامه حملات راکتی از خاک پاکستان که به صدها فیر می رسد، با واکنش های جدی و متفاوت مواجه شده و بسیاری ها از حکومت، به ویژه رییس جمهور کرزی انتقاد کرده اند که پاسخ مناسبی به این حملات نداده اند.
در ادامه واکنش ها رییس جمهور کرزی اعلام کرد که در جریان دیدار با همتای پاکستانی خود در ایران خواستار پیگیری این موضوع شده است، اما این موضع آقای کرزی از سوی ناظران بسیار ضعیف توصیف شده است.
محمد سلیم شفیق؛ روزنامه نگار