در اثر انفجار بمب های کار گذاری شده در ولایت غزنی، امروز (دوشنبه) حداقل هفت غیرنظامی جان خود را از دست داده اند.
وزارت امور داخله می گوید که این رویدادها صبح امروز اتفاق افتاده است.
رویداد اول در کوتل “زردآلو” واقع در ولسوالی قره باغ این ولایت حوالی ساعت هفت بامداد زمانی رخ داد که یک واسطه نقلیه حامل غیرنظامیان با بمب کار گذاری شده برخورد کرد.
بر اساس اعلامیه وزارت امور داخله در نتیجه این رویداد چهار غیرنظامی، از جمله دو کودک جان خود را از دست داده اند.
منطقه “زردآلو” در مرز بین ولسوالی های قره باغ که به شدت نا امن است و ولسوالی جاغوری واقع است و مسیری است که بیشتر باشندگان ولسوالی های جاغوری و مالستان از آن رفت و آمد می کنند.
پیشتر مقام های امنیتی در غزنی اعلام کردند که برای جلوگیری از فعالیت شورشیان طالب، پایگاه نظامی را در منطقه “زردآلو” ایجاد کرده اند که نیروهای اردوی ملی و پولیس محافظت عامه به صورت مشترک در آن فعالیت دارند.
رویداد بعدی حدود یک ساعت بعد از حادثه نخست، در منطقه شهباز در نزدیکی شهر غزنی رخ داده که منجر به کشته شدن سه غیرنظامی دیگر شده است.
بمب های کنار جاده که در بیشتر موارد غیرنظامیان را هدف قرار می دهد از سوی طالبان و دیگر گروه های شورشی نظیر شبکه حقانی و حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار برای حمله علیه نیروهای امنیتی کار گذاشته می شود.
شورشیان، عامل 82 درصد مرگ غیرنظامیان
سازمان ملل متحد اعلام کرده است که تنها در ماه می سال جاری 368 غیرنظامی جان خود را از دست داده اند که عامل کشتن 302 تن آنان شورشیان اعلام شده است.
این سازمان استفاده از بمب های کنار جاده را که بیشتر غیرنظامیان قربانی آن می شود، جنایت علیه بشریت خوانده است.
این درحالیست که روز گذشته (یکشنبه) شورشیان طالبان در ولسوالی چارچینوی ولایت ارزگان یک بسته مواد انفجاری را به یک دختر هشت ساله داده تا در کنار موتر پولیس انتقال دهد و همزمان با نزدیک شدن او، طالبان با استفاده از روش کنترل از راه دور آن را انفجار داده اند.
وزارت امور داخله این روش طالبان را “جنایت و عمل شرم آور” توصیف کرده است که غیر از کشته شدن این کودک، دیگر تلفاتی در پی نداشته است.
همچنین روز شنبه انفجار یک موتر بمب گذاری شده در محوطه یک شفاخانه در ولسوالی “ازره” ولایت لوگر بیش از سی غیرنظامی جان باختند.
حمله با بمب کار گذاری شده و انتحاری طالبان در حالی رو به افزایش که قرار است از ماه آینده امریکا به خروج نظامیان خود از افغانستان آغاز کند.
همزمان با این دولت، به ویژه رییس جمهور کرزی به شدت تلاش دارد تا طالبان را وادار به پذیرفتن مذاکرات و در نتیجه مصالحه کند.
رییس جمهور همواره طالبان را برادران ناراضی خطاب کرده و از آنان خواسته است تا دست از کشتار مردم بردارند؛ اما طالبان با گذشت زمان و با تغییر روش های خود بیشتر به خشونت رو آورده اند.
شماری از نهادهای مدافع حقوق بشر و فعالان زن ابراز نگرانی کرده اند که ممکن است دستاوردها یک دهه گذشته در زمینه های مدنی قربانی مصالحه با طالبان شود.