وزارت صحت عامه می گوید که در اثر انفجار یک موتر پر از مواد منفجره چاشت امروز در ولسوالی “آزره” ولایت لوگر در جنوب کشور حداقل 60 تن کشته شدند.
این وزارت با انتشار اعلامیه ای شمار زخمیان این رویداد را که یک بمب گذار انتحاری موتر نوع “صرف” خود را در داخل شفاخانه منفجر کرد 120 تن اعلام کرده است.
براساس این اعلامیه، کودکان و زنان قربانیان ا ین حادثه هستند با این حال، بیماران، وابستگان و کارمندان شفاخانه نیز کشته و یاهم زخمی شدند.
وزارت صحت عامه از این حمله به شدت ابراز نگرانی و نفرت کرده و گفته است که مراکز صحی نباید هدف درگیری های نظامی قرار گیرد.
پیشتر دین محمد درویش سخنگوی والی لوگر به خبرگزاری بخدی گفت که یک بمب گذار انتحاری سوار بر موتر نوع “صرف” خود را انفجار داده و 30 تن را کشته است.
آقای درویش گفت که تمامی قربانیان و زخمیان این رویداد، بیماران، وابستگان و کارمندان شفاخانه بوده اند.
این مقام محلی گفت: ” هدف این انفجار هنوز روشن نیست، اما آنچه مشخص است که شفاخانه هدف حمله قرار گرفت و تمامی کشته شدگان غیرنظامیان اند.”
پیش از این، در اثر انفجار بمب کار گذاری شده در یک بایسکل در بازار مزدحم در ولسوالی “خان آباد” ولایت قندوز در شمال کشور، حداقل ده تن جان باختند.
سخنگوی طالبان در تماس با رسانه ها مسئولیت انفجار در شفاخانه لوگر را به عهده نگرفته و گفته که این انفجار کار آنان نبوده است، یش از این نیز این گروه مسوولیت حملاتی را که تلفات سنگین غیرنظامیان در پی داشته را بر عهده نگرفته است.
شورشیان طالب همواره نیروهای امنیتی، کارمندان دولت و نظامیان خارجی را هدف اینگونه حملات قرار می دهند که بیشترین آسیب به غیرنظامیان وارد می شود.
بنابر آمار سازمان ملل متحد، در سال گذشته میلادی حدود دوهزار و هشتصد غیرنظامی در افغانستان قربانی خشونت ها شدند.
همچنین بخش حقوق بشر دفتر هیأت معاونت این سازمان، ماه گذشته میلادی را خونین ترین ماه برای غیرنظامیان افغانستان از سال 2007 تاکنون اعلام کرد.
بنابر آمار این نهاد در ماه “می” میلادی بیش از سه صد غیرنظامی در اثر خشونت ها و درگیری ها جان خود را از دست داده که عامل بیش از 82 درصد آن طالبان و دیگر گروه های شورشی خوانده شده است.
حملات شورشیان در حالی همه روزه قربانی می گیرد که تا کمتر از یک هفته دیگر روند خروج 10 هزار نظامی امریکایی از کشور آغاز می شود.
بارک اوباما رییس جمهور امریکا اعلام کردکه تا آخر تابستان سال آینده، حدود 33 هزار نظامی امریکایی از افغانستان به کشور خود باز خواهند گشت.
همچنین اسپانیا و فرانسه نیز اعلام کردند که برای خارج کردن نظامیان خود از افغانستان از جدول زمان بندی تعیین شده امریکا پیروی خواهند کرد.
با اعلام برنامه خروج نظامیان خارجی از کشور، نگرانی ها در مورد افزایش خشونت ها و قدرت گیری شورشیان طالبان بیشتر شده است