بدنبال حکم محکمه ویژه رسیدگی به شکایات انتخاباتی مبنی بر سلب صلاحیت بیش از 60 عضو ولسی جرگه، لوی سارنوال کشور اعلام کرد که اجرای حکم این محکمه قابل اجرا است و به زودی تطبیق می شود.
محمد اسحق “الکو” لوی سارنوال کشور تطبیق حکم محکمه ویژه رسیدگی به شکایات انتخاباتی را به مثابه ادای نماز “جمعه” و “عید” خوانده است.
روز گذشته محکمه ویژه رسیدگی به شکایات انتخاباتی 62 عضو ولسی جرگه را سلب صلاحیت کرد و گفت که سلب صلاحیت شوندگان پس از این حق استفاده از امتیازات ولسی جرگه را ندارند.
صدیق الله “حقیق” رییس محکمه ویژه رسیدگی به شکایات انتخاباتی در کابل اعلام کرد که بر اساس بررسی آنان (ماموران محکمه ویژه) حق عضویت این شمار از اعضای ولسی جرگه از آنان گرفته شده است و افراد معترض حق دارند به محکمه شکایت کنند.
آقای حقیق می گوید که تصمیم آنان در مورد نتایج انتخابات نهایی است.
خالد پشتون، معاون اول، عبدالقادر قلات وال منشی اول و فرهاد عظیمی منشی دوم ولسی جرگه از جمله چهره های برجسته در فهرست سلب صلاحیت شدگان هستند.
در واکنش به اعلام این حکم، ولسی جرگه تصمیم محکمه ویژه را غیر قانونی خوانده است.
ساعات پس از اعلام این حکم، حداقل پنجاه عضو ولسی جرگه هوشدار دادند که درصورت پافشاری محکمه، آنان تظاهرات خواهند کرد.
با این حال، الکو به رادیو آزادی گفت: حکم محکمه ویژه رسیدگی به شکایات انتخاباتی برای “ما” واجب التنفیذ است مثل این که نماز جمعه یا عید را می خوانیم، فوراً این حکم را تطبیق می کنیم و کسانی که جعل و تقلب کرده باشند آنها نیز باید محکمه شوند”.
با این حال، الکو گفته است که افراد که به تقلب و تخطی دست داشته باشند را محاکمه می کنند.
محمد اسحق الکو درحالی از حکم محکمه ویژه انتخاباتی حمایت کرده است که روز گذشته ولسی جرگه او را سلب اعتماد کرد.
شماری از اعضای ولسی جرگه تایید کردند که آنان روی این موضوع کار می کنند تا بتوانند مانع تطبیق حکم محکمه ویژه شوند.
الکو گفته است که سلب اعتماد او از سوی ولسی جرگه غیر قانونی است و این نهاد نظر به مواد قانون حق سلب اعتماد از او را ندارد.
شماری از کارشناسان می گویند که با ایجاد محکمه ویژه رسیدگی به شکایات انتخاباتی و تصمیم این محکمه مبنی بر سلب صلاحیت اعضای ولسی جرگه بحران تازه در کشور شکل می گیرد.
لوی سارنوال: حکم محکمه ویژه انتخاباتی به مانند نماز جمعه و عید واجب الاجرااست
85