درحالیکه دادگاه ویژه رسیدگی به شکایت های انتخاباتی نتایج بررسی خود را اعلام کرد، ولسی جرگه جلسه رأی عدم اعتماد به محمداسحاق الکو لوی سارنوال را برگزار کرد.
ولسی جرگه در جلسه روز گذشته ای خود به استیضاح لوی سارنوال و شماری از اعضای ستره محکمه گرفتند.
پیشتر این مجلس دو بار آقای الکو را برای دادن توضیح به ولسی جرگه فرا خوانده بود، اما او از حضور در جلسه عمومی خود داری کرده بود.
از سوی دیگر بر اساس تصمیم اعلام شده دادگاه ویژه رسیدگی به شکایات انتخاباتی، عضویت دهها تن از اعضای کنونی ولسی جرگه سلب شده و به جای آنان افراد دیگر برنده اعلام شده اند.
اعضای این دادگاه که به درخواست قوه قضائیه و به فرمان رییس جمهور کرزی ایجاد شده، ادعا دارند که کمیسیون های برگزار کننده انتخابات در شمارش آرا عدالت را رعایت نکرده و شماری از نامزدان را که صاحب آرای کم بوده اند به عنوان برنده انتخابات اعلام کرده اند.
این درحالیست که کمیسیون های برگزار کننده انتخابات می گویند که بر اساس قانون هیچ نهاد دیگری صلاحیت رسیدگی به موضوعات انتخابات را ندارد.
برگزاری انتخابات پارلمانی تابستان گذشته با اتهام تلقب و تخلفات گسترده همراه بود و در نتیجه بررسی های کمیسیون انتخابات و کمیسیون شکایات انتخاباتی بیش از یک میلیون رأی باطل اعلام شد.
نتیجه اعلام شده از سوی کمیسیون مستقل انتخابات پس از ماه ها بررسی از سوی شماری از نهادها و کشورهای خارجی و داخلی حمایت شد.
پیشتر بنیاد انتخابات ازاد و عادلانه افغانستان؛ فیفا که یک نهاد ناظر بر انتخابات است هشدار داده بود که بررسی های دادگاه ویژه انتخابات می تواند بحران را عمیق تر کند.
شماری از نهادهای پژوهشی بین المللی، از جمله گروه بین المللی بحران از رییس جمهور کرزی خواسته بود تا دادگاه ویژه رسیدگی به شکایات انتخاباتی را منحل اعلام کند و هشدار داده بود که ادامه کار این نهاد منجر به خلق بحران در کشور می شود.
بنابر گزارشها شماری از اعضای ولسی جرگه به اعلام بررسی های دادگاه ویژه واکنش تندی نشان داده و آن را غیر قابل قبول خوانده اند.
روز گذشته ولسی جرگه با صدور مصوبه ای چهار ماده ای خواستار انحلال و غیرقانونی خواندن فیصله های این دادگاه شده بود و هشدار دادند در صورتیکه حتا یکی از اعضای ولسی جرگه از سوی دادگاه ویژه سلب عضویت شود، در برابر آن خواهند ایستاد.
بر اساس بررسی های اعلام شده این دادگاه شماری از نامزدان که در نتیجه بررسی های کمیسیون های برگزار کننده انتخابات دارای هیچ رأی معتبر نبوده اند، اکنون صاحب بیش از ده هزار رأی شده اند.