رایان کراکر نامزد سفیر ایالات متحده امریکا در جلسه استماعیه کمیته روابط خارجی سنای امریکا هشدار داد که امریکا یکبار پس از پایان جنگ شوروی سابق در سال 1989 افغانستان را تنها گذاشته بود که پیامدهای فاجعه بار، از جمله ظهور گروه طالبان را به همراه داشت.
به گزارش روزنامه نیویارک تایمز، آقای کراکر گفت: “ما نمی توانیم این کار را دوباره انجام دهیم.”
رایان کراکر سفیر پیشین این کشور در عراق، با اذعان از مشکلاتی که افغانستان با آن رو به رو است، از جمله فساد اداری گفت در صورتی که کنترلی بر این وضعیت نباشد، می تواند به “شورشگری دوم” منجر شود.
او گفت: “هدف ایالات متحده در افغانستان صرف کمک به افغان ها برای ایجاد یک دولت خوب است و لزوما به مفهوم یک دموکراسی نمونه نیست. با وجود دشواری ها در مسیر پیشرفت، اما وضعیت نا امید کننده نیست.”
آٔقای کراکر گفت: “ما در پی آن نیستیم که یک شهر با درخشندگی را بر فراز یک تپه ایجاد کنیم.”
او در جلسه سنا، با پرسش های تند نمایندگان به ویژه سناتور جان کری نماینده دموکرات و رییس کمیته روابط خارجی سنا روبه رو شد. از جمله او توضیح داد که در کنگره این احساس در حال رشد است که تعهدات نظامی و مالی امریکا در افغانستان”نه مبتنی بر منافع ما و نه پایدار است.” هم اکنون ایالات متحده حدود 100 هزار نظامی در افغانستان دارد و ماهانه 10 میلیارد دالر در این کشور هزینه می کند.
آقای کراکر تأیید کرد که تیم امنیت ملی رییس جمهور اوباما در حال رایزنی در مورد شمار نظامیانی است که در ماه آینده از افغانستان خارج خواهند شد؛ تاریخی که از سوی آقای اوباما برای آغاز کاهش نظامیان همزمان با اعزام سی هزار نظامی اضافی در سال 2009 تعیین شد که برای جلوگیری از روند رو به فرسایش به میدان جنگ اعزام شدند. اکثر 30 هزار نظامی تازه نفس امریکایی در ولایت های قندهار و هلمند که به عنوان پایگاه های اصلی شورشیان محسوب می شود، مستقر شدند.
طی ماه های اخیر نیروهای امنیتی در این دو ولایت به دستاوردهای چشمگیری دست یافتند، اما به گفته فرماندهان ارشد نظامی این دستاوردها “شکننده و برگشت پذیر” است. آنان همچنین از افزایش خواستها برای خروج سریع به این دلیل عصبانی اند که ممکن است، دستاوردها را مختل کند.
همزمان با این، برخی مقام ها در کاخ سفید صبر خود را از دست داده و به ویژه پس از مرگ اسامه بن لادن و افزایش نارضایتی ها از هزینه بالای جنگ در کنگره، خواستار خروج سریع نیروها شده اند،
مقام ها در پنتاگون روز چهارشنبه گفتند که آنان انتظار دارند تا جنرال دیوید پتریوس گزینه های متفاوتی را درباره بالاترین و کمترین سقف شمار نظامیانی به رییس جمهور ارائه کند که در مرحله اول خارج شوند. مقام ها می گویند که حداقل نظامیانی که در ماه جولای خارج می شوند، بین سه هزار تا پنج هزار خواهد بود.
جلسه استماعیه رایان کراکر در سنای امریکا در حالی برگزار شد که اعضای اکثریت دموکرات کمیته روابط خارجی سنای امریکا یک تحقیقی را در مورد تلاشهای دولت سازی این کشور در افغانستان منتشر کرد که تصویری از برنامه ریزی ضعیف و ناکارآمدی ارائه کرده است.
رایان کراکر: پیشرفتها در افغانستان با دشواری روبروست، اما نا امید کننده نیست
51