براساس گزارش تازه اي كه آژانس بين المللي اتمي به نشر رسانيده است ، ايران اكنون در حدود چهارهزار كيلو يورانيوم غني شده دارد.
گفته شده است كه اين مقدار يورانيوم در كارخانه نطنز نزديك شهر اصفهان ايران ذخيره شده است.
در گزارش آژانس بين المللي اتمي آمده است كه احتمال مي رود كار مخفيانه ايران در راستاي دست يابي به تسليحات اتمي باشد.
این گزارش برای بررسی در نشست ششم تا دهم ماه جون” شورای حکام” تنظیم شده است.
در این گزارش آمده است: “آژانس نگران وجود احتمالی فعالیت های فاش نشده اتمی در گذشته و حال است. از جمله فعالیت هایی مرتبط با توسعه یک کلاهک اتمی برای یک موشک.”
این گزارش می گوید که در مجموع آژانس نمی تواند “نتیجه گیری کند که همه مواد اتمی در ایران فقط به فعالیت های صلح آمیز محدود می شوند.”
ایران همواره از همکاری با آژانس در ارتباط با معلوماتي – که آژانس از اعضای شورای حکام دریافت کرده – و حاکی از فعالیت های اتمی مخفیانه به روی برنامه تسلیحات اتمی است خودداری می کند. ایران این اطلاعات را جعلی می خواند و می گوید برنامه اتمی اش صلح آمیز است.
یک مقام ارشد آژانس که با این گزارش آشناست به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که اطلاعات مورد اشاره در گزارش حاکیست که فعالیت های فاش نشده ایران حداقل تا سال قبل ادامه داشته است.
در گزارش آژانس همچنین آمده است که ایران همچنان ذخیره يورانيوم غنی شده با غلظت پایین خود را افزایش داده است، که در راستاي سرپيچي از قطعنامه های سازمان ملل متحد انجام می شود.
این گزارش ۹ صفحه ای که بين اعضای آژانس بین المللی انرژی اتمی توزیع شده و خبرگزاری ها به آن دست یافته اند در اشاره به فعالیت های احتمالا مرتبط با توسعه تسلیحات اتمی می گوید که “نشانه هایی وجود داردكه بعضي از فعاليت هاي ايران از اینکه بعضی از این فعالیت ها ممکن است بعد از سال ۲۰۰۴ ادامه یافته باشد.”
براساس این گزارش” یوکیا آمانو” مدیرکل آژانس در نامه ای به فریدون عباسی، معاون رئیس جمهور ایران و رئیس سازمان اتمی آن کشور، “ضمن تاکید مجدد بر نگرانی ها، اهمیت رفع ابهام از این مسائل توسط ایران را بیان کرد.”
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام ارشد بین المللی که با گزارش آژانس آشناست می نویسد که ایران هنوز به این نامه پاسخ نداده است.
“غنی سازی يورانيوم” جنجالی ترین بخش برنامه اتمی ایران است. يورانيوم غنی شده با غلظت پایین به عنوان سوخت نیروگاه های هسته اي به کار می رود اما در صورت غلظت بالا در ساخت سلاح های اتمی کاربرد دارد، چیزی که ایران می گوید به دنبال آن نیست.
شورای امنیت سازمان ملل تاکنون چهار دور تحریم به خاطر خودداری از توقف غنی سازی بر ایران تحمیل کرده است.
آژانس بين المللي اتمي مدعي است كه ايران به دنبال تسليحات هسته اي است
64