مقام هاي محلي در ولايت غزني مي گويند كه در اثر انفجار يك بمب كار گذاري شده در روستاي “كرسو” ولسوالي اندر اين ولايت، دو كودك جان خود را از دست داده اند.
شيرخان ولسوال اندر ولايت غزني گفته است كه اين بمب از سوي شورشيان در زير يك پلچك جاسازي شده بود و عصر روز گذشته(شنبه) زماني منفجر شد كه دو كودك به آن دست زدند.
تاكنون مسووليت اين بمب گذاري را فرد يا گروهي بر عهده نگرفته، اما اين گونه اعمال همواره از سوي شورشيان انجام مي شود.
كارگذاري بمب هاي كنار جاده در مسيرهاي رفت و آمد عمومي و زير پلچك ها در شاهراه ها طي چند سال گذشته، يكي از ترفندهاي طالبان بوده است.
نيروهاي بين المللي زير فرمان پيمان ناتو مي گويند كه بيشترين تلفات آنان ناشي از برخورد با ماين هاي دست ساز است كه از سوي شورشيان كار گذاشته مي شود.
حملات شورشيان از اول ماه جاري ميلادي شدت بيشتر يافته است و همه روزه در شماري از مناطق كشور منجر به كشته و زخمي شدن شماري از مردم مي شود.
در حاليكه شورشيان به حملات كار گذاري بمب، حملات انتحاري و مسلحانه اي خود عليه نيروهاي بين المللي و دولتي و همچنين در بسياري موارد غيرنظاميان ادامه مي دهند، دولت تلاش دارد تا جريان گفتگو با آنان را سرعت دهد.
با تمام تلاش هاي چند سال گذشته و درخواست هايي كه همواره از سوي رييس جمهور كرزي براي پيوستن طالبان و ديگر گروه هاي شورشي به روند صلح انجام شده، اما اين گروه ها تاكنون پاسخي كه نشان از چراغ سبزي به اين درخواست ها باشد، نداده اند.
در حاليكه حامد كرزي گروه هاي شورشي، به ويژه اعضاي گروه طالبان را “برادران ناراضي” خطاب مي كند، اما در آخرين واكنش، شماري از مخالفان سياسي حكومت از اين شيوه و ادبيات رييس جمهور انتقاد كرده اند.
گروه سياسي مخالف دولت يا اپوزيسيون گروه طالبان را “دشمن”خطاب كرده و نسبت به روش كنوني در پيش گرفته شده دولت در مذاكره با طالبان هشدار داده اند.
آنان مي گويند كه بايد از موضع قدرت و با ادبيات صريح و روشن با گروه طالبان و ديگر نيروهايي كه با روش هاي مسلحانه در مخالفت با دولت قرار دارند، وارد گفتگو شد.
اخيراً كابل و اسلام آباد توافق كردند تا كميته مشترك براي پيشبرد مذاكره با طالبان ايجاد كنند.
اما مان موهان سينگ نخست وزير هند در سفر اخير هفته گذشته اي خودد به كابل، از روند گفتگو با طالبان اعلام حمايت كرد و شرط آن را رهبري افغان ها در اين روند خواند.
بسياري از گروه هاي حقوق بشري و فعالان حقوق زن نيز نسبت به روند مذاكره با طالبان ابراز نگراني كرده اند.
به باور اين گروه ها، ممكن است دولت به بهاي آوردن ثبات و آرامش، دستاوردهاي چند سال گذشته در اين زمينه ها را قرباني كند.