جنرال سر دیوید ریچاردز فرمانده نیروهای مسلح امریکا در جلسه ای در مجلس عوام بریتانیا گفته است که آنان نسبت به میزان توانایی های طالبان اشتباه کرده اند.
به گفته این مقام ارشد نظامی بریتانیا با وجودی که ارزیابی های دقیقی از وضع طالبان انجام شده بود، اما نیروهای بریتانیایی که پس از اعزام به هلمند در سال 2006 با مشکلاتی روبرو شد، ناشی از شکست اطلاعاتی بوده است.
پس از آنکه حدود 3300 نظامی بریتانیایی در سال 2006 برای به دست گرفتن ولایت هلمند در آن مستقر شدند در مقابله با شورشیان طالب با مشکلات جدی روبرو شدند.
به گزارش بی بی سی، جنرال ریچاردز اعزام نیروهای بریتانیایی به هملند را ورود به “لانه زنبور” تشبیه کرده است.
در جلسه پرسش و پاسخ مجلس نمایندگان بریتانیا که جنرال سر پیتر وال، فرمانده نیروهای زمینی بریتانیا نیز در آن شرکت کرده بود، “شکست اطلاعاتی” کشورش را در باره ارزیابی اشتباه از توان طالبان پذیرفت.
این مقام نظامی بریتانیا گفت: ” تفاوت میان آنچه توقع داشتیم و امید آن را داشتیم، با آنچه نیروهای مان هنگام مستقر شدن در صحنه درک کردند، می پذیرم. ما آماده واکنش بودیم، اما با این شدت را توقع نداشتیم.”
جنرال پیتر وال گفته است که با آنکه سازمان های استخباراتی بریتانیا حضور فعالی در منطقه داشتند، اما کشورش توانایی های طالبان را دست کم گرفته بود.
به گفته فرماندهان بریتانیا اطلاعاتی که آنان از توانایی های طالبان به دست آورده بود، مربوط به شهر لشکرگاه مرکز ولایت هملند بوده است که دقیق از آب درآمد، اما مشکلات زمانی بروز کرد که نیروهای بریتانیایی در مناطق شمالی این ولایت مستقر شدند.
عملکرد نیروهای بریتانیایی در نبرد با شورشیان که منجر به شکست نظامی طالبان نشد، با انتقادهای گسترده ای روبرو شد.
پس از آنکه این نیروها نتوانستند شکست مهمی به شورشیان وارد کنند، در سال 2009 نیروهای بریتانیایی در این ولایت مستقر شدند.
اکنون با گذشت دو سال از حضور نیروهای امریکایی، به نظر می رسد وضعیت امنیتی این ولایت پیشرفت چشمگیری داشته و بسیاری از مراکز اصلی طالبان از بین رفته اند و شورشیان از پناه گاه های خود بیرون رانده شده اند.
در پی مستقر شدن نیروهای امریکایی در اوایل سال 2010 عملیات گسترده نظامی که بزرگترین عملیات از آغاز حمله نیروهای ائتلاف به رهبری امریکا در افغانستان خوانده شد، ولسوالی مارجه که بزرگترین مرکز سازماندهی شورشیان و قاچاقچیان مواد مخدر بود، به دست نیروهای دولتی افتاد.
از آن زمان به بعد این منطقه به ولسوالی ارتقا یافت و برای نخستین بار دولت بر آن تسلط یافت.