گروه طالبان با انتشار ويدئويي از يك شهروند كانادايي ربوده شده از سوي اين گروه گفته است كه او را در يكي از دادگاه هاي خود محاكمه مي كنند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه شبه، نظاميان تندرو گفته اند كه “كولن روترفورد” را از ولايت غزني دستگير كرده اند كه با اتهام جاسوسي روبرو است.
هنوز روشن نشده است كه اين شهروند كانادايي چي زماني ربوده شده است، اما دولت كانادا اين رويداد را در ماه فبروري تأييد و اعلام كرد او كه يك شهروند 26 ساله اين كشور بوده و به هدف گردشگري به افغانستان سفر كرده است.
همچنين مشخص نيست كه اين ويدئو دو و نيم دقيقه اي در چي تاريخي ثبت شده، اما در آن روترفورد با صورت آراسته به پرسشهاي يك بازجويي كه در ويدئو ديده نمي شود، پاسخ مي دهد.
در اين ويدئو، شهروند كانادايي در بند، در پاسخ به چگونگي درمان خود در زمان اسارت مي گويد: “من در شرايط انساني زير درمان قرار گرفتم.”
زمانيكه از او در مورد علت سفرش به افغانستان جنگ زده پرسيده مي شود، در پاسخ مي گويد كه “علاقه مندي به تاريخ، بناهاي تاريخي، زيارتگاه ها و ساختمان هاي قديمي” او را به افغانستان كشانده است. او همچنين كار براي دولت كانادا را رد مي كند.
ذبيح الله مجاهد كه خود را سخنگوي گروه طالبان مي داند در متن ضميمه اين ويدئو در ايميلي به رسانه ها، گفته است كه يكبار ديگر از دولت كانادا مي خواهدد تا براي حل اين مشكل اقدام فوري كند، در غير آن “گروگان” آنان با دادگاه روبرو خواهد شد.
وزارت امور خارجه كانادا با انتشار اعلاميه اي گفته است كه از اين اقدام طالبان آگاهي دارند.
در اعلاميه وزارت خارجه كانادا از “كولن راترفورد به عنوان شهروند گم شده كانادا” نام برده شده كه به هدف گردشگري به افغانستان سفر كرده است.
اين اعلاميه همچنين گفته است كه مقام هاي كانادايي با همتايان افغان خود تلاش دارند تا خانواده او (كولن) را در آزادي مصئون اش كمك كنند.
علاوه بر اين شهروند كانادايي، دو خبرنگار فرانسوي نيز حدود دوسال پيش در منطقه اي در ولايت كاپيسا در شرق كشور ربوده شدند و گروه طالبان با انتشار ويدئوهايي در بدل رهايي آنان، خواستار خروج نيروهاي فرانسوي از افغانستان شده اند.
گروه طالبان چند سال پيش در يك اقدام مشابه يك گروه از شهروندان كورياي جنوبي را در ولايت غزني زماني به گروگان گرفتند كه آنان در راه سفر از قندهار به كابل بودند.
طالبان در برابر رهايي شهروندان كوريايي خواستار خروج نظاميان اين كشور از افغانستان شدند.
گفته مي شود كه گروگان گيري شهروندان غربي در افغانستان يكي از منابع پرسود براي شورشيان است.
ربودن شهروندان خارجي و خبرنگاران، به عنوان رويدادهايي ياد مي شود كه طي سالهاي گذشته همواره رخ داده است