ريس دافغانستان بانك مي گويد كه برادر رييس جمهور كرزي و برادر معاون اول او مارشال فهيم در بحران كابل بانك دست دارند.
عبدالقدير فطرت كه روز چهار شنبه در جلسه ولسي جرگه توضيحات مي داد گفت كه ما در برابر گروه زور مند و خطر ناكي قرار داشتيم و من در مقابل خطرات جاني بر عليه خودم به دوسيه كابل بانك رسيدگي كرده ام.
آقای فطرت نام تمامی کسانی که عامل بحران مالی کابل بانک به حساب می آیند را براي نمايندگان افشا كرد.
او گفت “
” شیرخان فرنود ، خلیل الله فروزی، حَسِین فهیم،(برادر قسیم فهیم معاون اول رئیس جمهوری) محمود کرزی،(برادر رئیس جمهور کرزی) طاهر ظاهر، صوفی نثار، عبدالغفار داوی و گلبهار حبیبی اعضای گروهی هستند که از کابل بانک پول برداشته اند و سبب بحران آن شده اند.”
رئیس د افغانستان بانك مي گويد كه این افراد از سهامداران اصلی کابل بانک هستند که به صورت غیرقانونی از این بانک وام گرفته و سبب بحران در آن شده اند.
نحوه برگشت پول هاي برداشت شده از كابل بانك يكي از موضوعات اصلي بود كه نمايندگان ولسي جرگه روي آن بحث كردند.
آقاي فطرت گفت بازپس گرفتن وام از این افراد به سادگی ممکن نیست. او افزود که اگر دولت با استفاده از تمامی اختیارات قانونیاش از ما حمایت نکند، بیم آن می رود که مردم بيچاره خسارت کابل بانک را بپردازند.
او گرو گذاشتن ملكيت هاي اين افراد را يكي از راه هاي وصول پول ها مي داند و مي گويد كه دولت بايد قدرت خود را در اين زمينه به كار گيرد.
پیش از این حامد کرزی اعلام کرده بود همه کسانی که در بحران کابل بانک دست دارند، تحت پیگرد عدلي و قضايي قرار خواهند گرفت.
در نشست روز چهارشنبه ولسي جرگه ، بر اثر اصرار نمایندگان، مسعود موسی غازی سرپرست کابل بانک، میزان پول هایی را که از سوی این افراد برداشته شده، نیز افشا کرد.
آقای غازی گفت: “بر اساس اطلاعاتی که ما جمع آوری کرده ایم، شیرخان فرنود ۵۰۴ میلیون دلار، حاجی خلیل فروزی ۶۶.۹ میلیون دلار، حاجی حَسین فهیم ۷۸ میلیون دلار، گلبهار حبیبی ۳۹.۷ میلیون دلار، عبدالغفار داوی ۳۷ میلیون دلار، محمود کرزی ۲۲ میلیون دلار، صوفی نثار ۱۴ میلیون دلار، حاجی طاهر ظاهر ۱۱ میلیون دلار، داوود نصیب ۹ میلیون دلار، (شرکت) هیوادوال که حاجی ابراهیم رئیس آن است ۱۵ میلیون دلار قرضه گرفته اند.”
به گفته مسوولان اين بانك نزديك به يك ميليارد دالر به گونه غير قانوني و زير نام قرضه از بانك برداشت شده و دركابل و دوبي سرمايه گذاري شده است.
با آنکه آقای فطرت نام های سهامدارانی را که در بحران کابل بانک سهیم هستند، افشا کرد، اما از افشای نام مقامات ارشد و سیاستمدارانی که از کابل بانک هدیه های گران قیمت گرفته اند، خودداری کرد.
آقای فطرت گفت که چند مقام ارشد حکومتی و برخی از نمایندگان پيشين ولسي جرگه هم در بحران كابل بانك دست داشته اند.
او گفت كه اطلاعات در اين مورد تكميل نشده است و به زودي نام اين افراد نيز افشا مي شود
نام كساني كه در بحران مالي كابل بانك دست داشتند ازسوي رييس دافغانستان بانك اعلام شد
71