قالين هاي دست بافت افغانستاني در نمايشگاه بين المللي امارات متحده عربي، مدال عقاب طلايي اين نمايشگاه را كسب كرد
محمد قربان حقجو رييس عامل اتاق هاي تجارت و صنايع كشور مي گويد كه صنعت قالين افغانستان هويت ملي ماست و بايد از اين صنعت حمايت جدي شود.
جايزه “عقاب طلايي” از ميان صنايع دستي حدود 120 كشور جهان در امارات متحده عربي براي صنعت قالين افغانستان تعلق گرفته است.
به همين مناسبت امروز (شنبه) محفلي در كابل داير شد كه در آن علاوه بر رييس عامل اتاق هاي تجارت و صنايع كشور شماري مقام هاي دولتي و صنعت كاران قالين شركت كرده بودند.
آقاي حقجو مي گويد، مردم دنيا قبلا افغانستان را بيشتر از نام قالينش ميشناختند، بناً توجه به صنعت قالين در حقيقت توجه به هويت افغانستان است.
كارشناسان اقتصادي مي گويند درصورت كه در صنعت قالين سرمايه گذاري شود، اين صنعت جايگاه ويژه اي را در بازارهاي بين المللي باز خواهد كرد.
در نمايشگاه صنعت دستي “دبي” صنعت كاران افغانستان علاوه بر معرفي قالين كشور، هزاران تخته از اين كالا را نيز به فروش رسانده اند.
بيشتر مردم در برخي از ولايات به صنعت قالين دست باز دارند و اين صنعت تنها منبع درآمد آنان است.
با آنكه در سال هاي اخير توجه نسبي به اين صنعت صورت گرفته است اما صنعت كاران اين كالا مي گويند كه هنوز هم قالين هاي افغانستان به پاكستان انتقال داده مي شود و از آنجا به نام اين كشور به بازار هاي جهان عرضه مي شود.
با اين حال، محمد آصف ننگ معين وزارت معارف مي گويد كه اين وزارت در نظر دارد تا انستيتوت هاي مسلکي در کشور ايجاد كند که بخشي از اين انستيتوت ها به آموزش قالين بافي اختصاص خواهد يافت.
صنايع دستي افغانستان از مشهور ترين توليدات در بازار هاي منطقه است که قالين هاي دست بافت افغاني در اين ميان جايگاه ويژه اي دارد.
.