هيئت ده نفري شوراي عالي صلح كه به تركيه سفر كرده قرار است پيرامون ايجاد دفتر ويژه “تماس با طالبان” با مقام هاي تركيه گفتگو كند.
براساس گزارش روزنامه ” آيرش تايمز” اين دفتر مقر ديدار طالبان با اعضاي هيئت حكومت افغانستان خواهد بود.
هيئت ده نفري شوراي عالي صلح از انقره خواسته است تا اين كشور مهماندار تماس هاي سياسي با طالبان باشد اما تا هنوز مقام هاي تركي در اين باره چيزي نگفته اند.
در صورت توافق تركيه با اين درخواست شوراي عالي صلح، دفتر تماس با طالبان در شهر استانبول ايجاد خواهد شد.
روزنامه “آيرش تايمز ” از قول يكي از اعضاي شوراي عالي صلح كه از آن نام نبرده، گفته است كه ايجاد اين دفتر به معني به رسميت شناختن طالبان نيست اما اين عملكرد نشان مي دهد كه حكومت افغانستان و غرب پيرامون مذاكره با طالبان جدي هستند.
پيشتر رييس جمهور كرزي نيز در ديدارش از تركيه ،از انقره خواسته بود تا محلي را براي گفتگو با طالبان در يكي از شهرهاي اين كشور در نظر بگيرد.
به گفته آقاي كرزي اگر ترکیه چنین محل را تهیه کند، ما به حیث حکومت افغانستان خوشحال خواهیم بود تا درین محل قدم بگذاریم.
حكومت افغانستان بارها از طالبان خواسته است تا براي پايان دادن به جنگ راه گفتگو را باز كنند اما اين گروه هر بار اين درخواست را مشروط به خروج نيروهاي خارجي از افغانستان دانسته است.
با اين حال، اعضاي شوراي عالي صلح اميدوارند تا فرماندهان رده هاي پايين و متوسط طالبان را تشويق به مذاكره كنند.
ملا ارسلا رحمانی عضو شورای عالی صلح واز وزراي حكومت طالبان می گوید، مذاکرات به یک پایگاه در یکی از کشور های اسلامی دور از كشورهاي همسایه نزدیک افغانستان ضرورت دارد.
به گفته آقاي رحماني اين مكان جایی باشد که مردم (طالبان و حكومت افغانستان) رفته بتوانند و یک دفتر یا آدرس باشد که آنها بتوانند با هم مذاکره كنند.
رحمانی می گوید، محل مورد نظر ما در حال حاضر، استانبول یا عشق آباد در ترکمنستان است.
به گفته او سایر تدابیر شامل رفت وآمد مصون هیئت طالبان و حذف نام های قوماندانان بلند پایه اين گروه از لست سیاه ملل متحد می باشد.
تا هنوز گروه طالبان در اين باره اظهار نظري نكرده است.
یک مقام غربی به روزنامه آیرش تایمز گفته است، طالبان حیثیت و يك آدرس مشخص براي گفتگو می خواهند، تا آنها احساس نکنند که بحیث تروریست با آنها برخورد می شود.