جان كري سناتور دموكرات و رييس كميته روابط خارجي سناي امريكا در ديدار خود از پاكستان از عمليات نظامي كشورش كه منجر به كشته شدن اسامه بن لادن شد دفاع كرده است.
آقاي كري تأكيد كرده است كه او براي معذرت خواهي از پاكستان، به اسلام آباد نيامده، بلكه او مي خواهد تا مناسبات بين دو كشور را ترميم كند.
پس از انجام عمليات يك جانبه امريكا در خاك پاكستان، مقام هاي نظامي و دولتي اين كشور از نحوه اين عمليات انتقاد كردند و آن را نقض حاكميت ملي خود خواندند.
حتا اول هفته جاري، قانون گذاران پاكستاني با انتشار قطعنامه اي، ضمن محكوم كردن اين اقدام امريكا و حملات هواپيماهاي بدون سرنشين امريكايي بر مناطق قبيله اي، از دولت اين كشور خواستند تا روابط خود با واشنگتن را مورد بازنگري قرار دهند.
آنان همچنين هشدار دادند كه در صورت ادامه چنين اقداماتي، پاكستان بايد مانع از عبور كاروان هاي تداركاتي ناتو شود كه مواد مورد نياز نيروهاي ائتلاف را به افغانستان انتقال مي دهد.
پنهان كاري براي موفقيت
اما رييس كميته روابط خارجي سناي امريكا از پنهان كاري در مورد عمليات نظامي كشور براي كشته بن لادن دفاع كرده و آن را براي موفقيت اين عمليات مهم خوانده است.
آقاي كري بر عادي سازي روابط دو كشور تأكيد كرده و گفته است كه هيلاري كلينتن وزير امور خارجه امريكا نيز به زودي از پاكستان ديدار خواهد كرد.
همزمان با سفر سناتور جان كري به اسلام آباد، هواپيماهاي بدون سرنشين امريكايي بار ديگر بر مناطق قبيله نشين اين كشور حمله كرده و حداقل پنج شبه نظامي وابسته به گروه هاي شورشي را به قتل رساندند.
از سوي ديگر يك كانادايي پاكستاني تبار قرار است امروز در امريكا به اتهام همكاري در حملات تروريستي سال 2008 در شهر بمبئي هند محاكمه شود.
در اين حملات تروريستي در ماه نوامبر سال 2008 در شهر بمبئي هند حدود170 تن جان باختند و هند برخي گروه هاي تندرو مستقر در پاكستان را عامل آن خواند كه از حمايت سازمان اطلاعاتي اين كشور (آي اس آي) برخوردار است.
ناظران مي گويند كه اين امر مي تواند در روابط پرتنش كنوني واشنگتن و اسلام آباد تأثير منفي بگذارد.