مولوی عتیبقالله عزیزی، معین وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان میگوید که قرار است یک موزیم از آثار جنگ چند دهه گذشته افغانستان ساخته شود.

عزیز میگوید که موزیم آثار جهاد به هدف حفظ آثار جنگ و آگاه شدن مردم افغانستان از “رشادتهای” طالبان ساخته میشود
عزیزی در مصاحبه با تلویزیون ملی افغانستان که در کنترول طالبان است گفت که در این موزیم، آثار جنگ چندین دهه به نمایش گذاشته میشود به گفته او مشمول آثار جنگ ناتو و وسایل جنگی طالبان مانند بشکههای زرد و واسکتهای انتحاری.
او گفته است، این موزیم به هدف حفظ آثار جنگ و آگاه شدن مردم افغانستان از “رشادتهای” طالبان ساخته میشود.
معین فرهنگ و هنر وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان گفت: “افغانها حق دارند که از قهرمانیهای قهرمانان خود و همچنین جنایاتی که به نام دموکراسی در بیست سال گذشته انجام شده است، آگاه شوند.”
او میگوید که بخشی این موزیم را آثار جنگی و جنایات امریکاییها و ناتو تشکیل میدهد و بخش دیگر آن شامل وسایل جنگی طالبان است.
طالبان همواره از بشکههای زرد و واسکتهای انتحاری به مثابه موثرترین وسیله شکست ناتو در افغانستان یاد کرده اند.
در یک توار ویدیویی جنرال مبین از فرماندهان طالبان در جریان کمکرسانی به نیازمندان به دریافتکنندگان کمک توصیه میکند که مواظب بشکههای زرد روغن باشند، او به خنده میگوید که ارزش و قدر این بشکههای زرد نزد “ما” (طالبان) معلوم است، شما هم از آن به خوبی مراقبت کنید.
طالبان با تعبیه مواد انفجاری در بشکههای زرد، آن را در کنار جادهها و مکانهای پر تردد، جاسازی میکردند و با انفجار آن تلفات گستردهای به نظامیان تاتو و نیروهای افغان وارد میکردند.
در اغلب این انفجارها عیرنظامیان و افراد ملکی قربانی میشدند که هنوزهم خطر انفجار مواد جاسازی شده در مناطق مختلف افغانستان وجود دارد.
مردم افغانستان خاطرهای خوشی از بشکههای زرد ندارند، بشکههای که جان هزاران غیرنظامی را گرفته است.
پیشتر، محمد یوسف، والی طالبان در بلخ تعداد از وسایل و تجهیزات جنگی طالبان به شمول یک بشکه زرد مملو از مواد منفجره، بمب دستی و یک موتورسیکلت را در موزه شهر مزارشریف اهدا کرد.
محمد یوسف در جریان تحویل دهی این وسایل از آن به عنوان “آثار ارزشمند” یاد کرد.
طالبان در طول بیست سال گذشته، همواره از موترسایل به عنوان یک وسیله نقلیه جنگی استفاده کردهاند، هر چند این گروه در سالهای اخیر به جاسازی ماینهای مقناطیسی رو آوردند.
مولوی عتیقالله عزیزی، میگوید که با ساخت موزیم جهاد، تللاش میشود تا مردم در جریان فداکاریهای طالبان قرار گیرند.
او گفت: “اولویت بر حفظ و بهنمایشگذاشتن آثار جنگ با حکومت پیشین افغانستان و ناتو است و پس از آن، آثار باقیمانده از تهاجم ارتش سرخ شوروی پیشین در موزیم به نمایش گذاشته خواهد شد.”