مرکر خبرنگاران افغانستان، با انتشار اعلامیهای از افزایش خشونت علیه خبرنگاران در کشور خبر داه است، این مرکز گفته که از می سال 2022 تا می 2023 دستکم 214 مورد خشونت، تهدید، بازداشت و زندانی شدن خبرنگاران را ثبت کرده که این رقم 64 درصد افزایش خشونت را در مقایسه با زمان مشابه سال قبل نشان میدهد.

مرکز خبرنگاران افغانستان از پیامدهای روبه افزایش خشونت علیه خبرنگاران هشدار داده است
در اعلامیه از افزایش خشونت، نقض آزادی بیان، تهدید و ادامه بازداشت خبرنگاران از سوی طالبان به شدت اظهار نگرانی شده است.
مرکز خبرنگاران افغانستان از پیامدهای روبه افزایش خشونت علیه خبرنگاران هشدار داده است.
این آمار در آستانهی سوم می، روز جهانی آزادی رسانهها منتشر شده است.
پس از اگست 2021 و حاکمیت طالبان، شماری زیادی از خبرنگاران افغانستان را ترک کردند و فعالیت صدها رسانه به دلایل اقتصادی، تهدید و یا سانسور متوقف شد.
طالبان به صورت گسترده بر کار خبرنگاران و رسانهها محدودیت وضع کردند و کارمندان زن رسانهها را مجبور به پوشش دلخواه شان کردند.
براساس آمار که از سوی مرکز خبرنگاران افغانستان منتشر شده از مجموع 600 رسانه فعالیت نیم این رسانهها متوقف شده است.
این مرکز گفته است که بیشترین عامل خشونت علیه خبرنگاران طالبان است، در حالیکه داعش مسوول حمله به مرکز تبیان شناخته شده که باعث جان باختن یک خبرنگار و زخمی شدن 21 خبرنگار دیگر شد.
در اعلامیه این مرکز آمده است که بجز کشته شدن یک خبرنگار و زخمی شدن 21 خبرنگار دیگر که داعش مسوولیت آن را به عهده گرفته، طالبان عامل 6 مورد خشونت فیزیکی، ۱۱۵ مورد تهدید و ۷۰ مورد بازداشت خبرنگاران شناخته شدهاند.
در اعلامیه از مرتضی بهبودی خبرنگار افغانیالاصل فرانسوی و خیرالله پرهر نام برده شده که هنوز هم در نزد طالبان زندانی هستند.
مرکز خبرنگاران افغانستان میگوید با وجود اینکه، در یک سال اخیر چند رسانه دوباره به فعالیت شروع کرده، اما شواهد و وضعیت حاکی از یک روند معکوس و منفی است.