هواپیماهای پیمان ناتو دو ساختمان مهم دولتی واقع در نزدیک اقامتگاه معمر قذافی، رهبرليبيارا هدف قرارداده اند
سحرگاه روز سه شنبه 17 مي مقامات دولت لیبیا خبرنگاران خارجی مستقر در طرابلس را به محل بمباران بردند و ساختمان هایی را که همچنان در آتش می سوختند به آنان نشان دادند.
به گفته سخنگوی دولت لیبیا، یکی از این ساختمان ها به سرویس های امنیتی تعلق داشت و ساختمان دیگر محل نگهداری اسناد مربوط به فساد مالی مقاماتی بود که به مخالفان رژیم پیوسته اند.
مقامات لیبیا معمولا هدف های بمباران شده توسط نیروهای خارجی را مناطق مسکونی و یا سازمان های غیر نظامی معرفی می کنند اما ناتو تاکید دارد که عملیات خود را بر هدف هایی متمرکز کرده که در سرکوب مردم لیبیا مورد استفاده قرار می گیرد.
در همين حال دادگاه بين المللي لاهه كه تاكنون چندين رييس جمهور و مقام هاي عالي رتبه جهان را مورد تعقيب عدلي و قضايي قرارداده است حكم بازداشت قذافي و پسرش سيف الاسلام را صادر كرده است.
سارنوال ارشد اين دادگاه در تازه ترين اقدام خواهان بازداشت قذافي ، سيف الاسلام و عبدالله سانوسي رييس خاد ليبيا ؛ به اتهام جنايت عليه بشريت شده است.
دولت لیبیا در واکنش گفته است که اهمیتی برای این درخواست قائل نیست و مانند بسیاری دیگر از کشورهای آفریقایی و آمریکا این دادگاه را به رسمیت نمی شناسد و به همین دلیل اعلامیه های آن را نادیده می گیرد.
دادگاه بین المللی می گوید که این سه نفر مظنون به قتل و شکنجه مردم لیبیا شناخته شده اند که طبق اساسنامه دادگاه جزو جنایات جنگی به شمار می آید.
به گفته لوئیس مورنو اکامپو، معمر قذافی، سیف الاسلام پسرش و عبدالله سانوسی بیشترین مسئولیت را در قبال حملات گسترده و منظم به مردم این کشور دارند
مهمترین شواهد، مربوط به روزهای اول سرکوب مردم است و براساس آن نیروهای امنیتی لیبیا مرتکب حملات گسترده و منظم علیه شهروندان این کشور شده اند.
در بیانیه دفتر سارنوال ارشد اين دادگاه كيفري لاهه آمده است که اين دادگاه براساس شواهد بدست آورده، کسانی که بیشترین مسئولیت جنایت علیه بشریت را بعهده داشته اند ؛ مورد شناسایی قرار داده است.
دادستانی می افزاید که شواهد ؛ حاکی از آن است که بیشترین جنایات جنگی پس از آغاز جنگ مسلحانه صورت گرفته است.
دادستانی گزارش های مربوط به تجاوز و حمله به آفریقایی هایی که به جای مزدوران دولت لیبیا دستگیر شده اند را هم مورد رسیدگی قرارخواهد داد.
قرار است شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد گزارش خود را در رابطه با جنایات جنگی در لیبیا روز هفتم ماه جون به شورای امنیت ارائه دهد.
گفته می شود تنها در ماه فبروري بین پانصد تا ۷۰۰ نفر توسط ماموران معمر قذافی کشته شده اند.
لوئیس مورنو اکامپو گفت که دادگاه بین المللی براساس قطعنامه ۱۹۷۰ شورای امنیت که بررسی موقعیت لیبیا را به دادگاه بین المللی ارجاع داد؛ تحقیقات خود را انجام داده است و بر محاکمه و مجازات کسانی که مرتکب جنایت علیه شهروندان غیرنظامی شده اند تاکید کرد.
دوساختمان دولتي در طرابلس هدف بمباردمان ناتو قرارگرفت
43