وزارت همکاریهای اقتصادی و توسعهای آلمان و موسسه تبادلات اکادمیک موسوم به (دیایایدی) این کشور با انتشار اعلامیهای مشترک اعلام کردهاند برای دستکم 5 هزار دختر دانشجوی افغان تا سال 2027 زمینه تحصیل در بیرون افغانستان را فراهم میکنند.
در اعلامیه گفته شده که دختران دانشجو در دانشگاههای پاکستان، قرغیزستان و بنگلادیش جذب خواهند شد. هزینه این برنامه هفت میلیون یورو پیشبینی شده است.
دانشجویان دختر برای مقاطع لیسانس و ماستری جذب دانشگاههای این سه کشور خواهند شد.

عکسآرشیف: دختران دانشجوی افغان سیاهترین دوره تحصیلی افغانستان را میگذرانند
طالبان آموزش از صنف ششم و تحصیل در مقطع دانشگاه برای دختران را در سراسر کشور ممنوع اعلام کردهاند.
افغانستان قبلا بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ زمانیکه طالبان برای نخستین بار تقریبا بر سه چهارم خاک کشور کنترول پیدا کردند، دوره سیاه مشابهی را پشت سر گذراند.
از این دوره به عنوان “سیاهترین” دوره تاریخ افغانستان یاد میشود.
با تمام فشارهای بینالمللی و اعتراضات در داخل کشور هنوز رژیم طالبان از مواضع شان در ممنوعیت تحصیل و آموزش دختران عقب نشینی نکردهاند.
پیشتر سازمانملل متحد هشدار داد که افغانستان وراد مرحله جدیدی از بحران میشود.
آلمان گفته است که برنامه اعزام دختران دانشجو را در واکنش به اقدامات محدودکننده طالبان در برابر آموزش و تحصیل دختران براه انداخته است.
سوِنیا شولتسه، وزیر همکاریهای اقتصادی و توسعهای آلمان گفت: “سیاست طالبان نه تنها برای زنان تحقیرکننده است، بلکه زهری برای توسعه این کشور نیز است.”
او خواستار لغو ممنوعیت تحصیل دختران در افغانستان شد و همزمان گفته است، کسی که نیمی از جمعیت یک کشور را از آموزش و تحصیل محروم میکند، ظرفیت و توانایی برای رشد کشور را ازبین میبرد.”
به گفته شولتسه، اعزام دانشجویان دختر برای تحصیل، دورنمای کاری و تامین معیشت برای زنان افغان را فراهم میکند و در صورتیکه به گفته او شرایط اجازه دهد، این زنان میتوانند دوباره در بازسازی کشور شان سهم بگیرند.
هنوز شرایط ثبتنام و چگونگی اعزام این دانشجویان اعلام نشده، اما گفته شده است که علاوه بر دانشجویان دختر که در داخل افغانسان از تحصیل محروم شدهاند، آنعده از دانشجویانیکه در بیرون کشور مهاجرت کردند نیز از این فرصت میتوانند استفاده کنند.