يك منبع در رياست محابس كشور مي گويد كه در فرار زندانيان از زندان قندهار افراد بلند پايه دست دارند.
اين منبع كه نخواست از او نام گرفته شود، به خبرگزاري بخدي گفت كه اين افراد شامل مقام هاي بلند پايه داخلي و خارجي هستند.
با اين حال، او به هويت اين افراد اشاره نكرد اما تاييد كرد كه طالبان به تنهايي توانايي اجراي اين برنامه (فرار از زندان) را ندارند.
به گفته اين مسئول ارشد در محابس كشور، هم اكنون تلاش ها براي رديابي و بازداشت دوباره فراريان ادامه دارد و نظاميان خارجي در اين زمينه با نيروهاي افغان همكاري مي كنند.
براساس اطلاعات، نيروهاي خارجي و داخلي افراد مشكوك را بازداشت و سپس با تطبيق نشان انگشت و چشم ،فراريان زندان قندهار را شناسايي مي كنند.
اين منبع مي گويد گزارش هاي ابتدايي نشان مي دهد كه انجنيران وابسته به گروه طالبان به صورت پايواز “بستگان زندانيان” وارد زندان شده و ساحه را براي حفر كانال از نزديك بررسي كردند.
روز دوشنبه نزديك به 500 زنداني از طريق يك كانال كه به عمق سه متري زمين حفر شده از زنندان قندهار فرار كردند.
گروه طالبان مي گويد كه افراد وابسته به اين گروه براي نجات همكاران شان نزديك به هشت ماه اين كانال را ساختند.
با اين حال، منبع رياست محابس كشور كه با خبرگزاري بخدي صحبت مي كرد، مي گويد ساخت اين كانال از مساحت نسبتا دور، از داخل يك خانه شروع شده و به اطاق يك زنداني به نام ملا “عبدالله” ختم شده است.
به گفته اين منبع، گروه طالبان سپس سر ديگري اين كانال را به اطاق همجوار ملا عبدالله ارتباط داده و تمامي 474 زنداني از همين كانال موفق به فرار شدند.
گفته مي شود كه باشي ها (سرگروه زندانيان) در بسيج و تنظيم فرار زندانيان نقش مهم داشته اند.
اين منبع تاييد كرد كه طالبان براي ساخت اين كانال از ماشين ها و تجهيزات پيشرفته استفاده كرده اند.
به گفته او مسئولان “رده اول” زندان قندهار از وظيفه سبك دوش مي شوند و هم اكنون تحقيق از افراديكه در شب فرار در زندان مسئوليت داشتند، ادامه دارد.
اين مسئول ارشد در محابس كشور خاطر نشان كرد با توجه به اين موضوع كه زندانيان در اطاق هاي جداگانه و با تمامي نكات امنيتي در بند بودند اما در حال حاضر بحث اينست كه چگونه 474 زنداني در يك زمان مشخص و از يك كانال “تنگ” موفق به فرار شدند.
در فرار زندانيان از زندان قندهار افراد بلند پايه دست دارند
59