مقام هاي محلي در ولايت قندهار مي گويند كه در نتيجه زد و خورد دو روزه در شهر كه مورد حمله مسلحانه شورشيان قرار گرفته بود، تمامي 23 شورشي از پا در آمده اند.
حمله بر دفاتردولتي و امنيتي ولايت قندهار از حوالي ظهر شنبه (17 حمل) با حملات مسلحانه و انتحاري شورشيان آغاز شد و براي دو روز ادامه يافت.
مقام هاي محلي ولايت قندهار همچنين مي گويند كه در اين جريان دو مامور پوليس و دو غيرنظامي نيز جان باخته اند و حدود 50 تن ديگر زخمي شده اند.
همچنين زمري بشري سخنگوي وزارت امور داخله گفته است كه شورشيان كشته شده شامل 8 انتحار كننده و 15 مسلح ديگر بوده اند.
همچنين حدود 15 نفر از زخمي شدگان رويدادهاي خونين قندهار غيرنظاميان اند.
گروه طالبان روز شنبه با اشغال يك ساختمان چهار طبقه اي در شهر قندهار، دفتر والي، رياست امنيت ملي و برخي پايگاههاي پوليس را با استفاده از سلاح هاي سبك و سنگين مورد حمله قرار دادند.
منابع شفاخانه اي گفته اند 2 جسد و 46 زخمي به شفاخانه منتقل شده اند.
گروه طالبان ادعا كرده است كه در حمله روز شنبه آنان زير نام عمليات “بدر” كه بخشي از حملات بهاري آنان است، حداقل 116 جان باخته اند كه شامل نيروهاي پوليس، امنيت ملي، ناتو و كارمندان دولتي اند.
گفته مي شود كه در جمع حمله كنندگان مسلح، شماري از افرادي نيز شامل بوده اند كه حدود دو هفته پيش از زندان قندهار فرار كردند.
در حاليكه طالبان شمار حمله كنندگان خود را صد تن اعلام كرده، اما مقام هاي محلي در اين مورد چيزي نگفته اند. نيروهاي زير فرمان پيمان ناتو مي گويند كه احتمالاً بين 40 تا 60 شورشي در حملات قندهار سهم داشته اند.
حملات بر دفاتر دولتي و پايگاه هاي نيروهاي امنيتي در ولايت قندهار، يك هفته پس از آن انجام شد كه گروه طالبان در اوايل هفته گذشته هشدار دادند كه حملات گسترده را در سراسر كشور راه اندازي مي كنند.
در بيانيه گروه طالبان اهداف اين حملات، دفاتر دولتي، پايگاه هاي نيروهاي امنيتي، مراكز استخدام اين نيروها، كاروانهاي نيروهاي ائتلاف خوانده شده بود.
در واكنش به اين بيانيه گروه طالبان، مقام ها در دولت و آيساف گفتند كه اين اقدام طالبان يك جنگ تبليغاتي است و آنان آماده مقابله با تمامي تهديدهاي شورشيان اند.
حامد كرزي رييس جمهور كشور در واكنش به حملات روز شنبه شورشيان در قندهار، آن را حمله در انتقام مرگ اسامه بن لادن خواند و از طالبان خواست تا انتقام بن لادن را از غيرنظاميان نگيرند.
اما طالبان اين اظهارات رييس جمهوركرزي را رد و اعلام كردند كه طرح اين برنامه حمله بر قندهار را خيلي پيش تر از مرگ بن لادن ريخته بودند.
حملات مسلحانه گروه طالبان بر اماكن دولتي و عامه در شرايطي انجام مي شود و شدت گرفته است كه دولت در تلاش مذاكره و گفتگو با اين گروه است.
اما با تمام تلاش هاي دولت، هيچگونه نشانه مثبتي از سوي شورشياني كه در صف مخالفت مسلحانه با دولت قرار دارند، به اين تلاش ها و درخواست هاي دولت مشاهده نشده است.
اين درحاليست كه شماري از گروه هايي كه از لحاظ سياسي اپوزيسيون حكومت به شمار مي روند، به شدت با روند گفتگوي دولت با شورشيان مخالفت كرده اند.
امرالله صالح رييس پيشين امنيت ملي و عبدالله عبدالله نامزد پيشين رياست جمهوري روز پنجشنبه هفته گذشته نسبت به روند مصالحه دولت با مخالفان مسلح دولت هشدار دادند.
همچنين بسياري فعالان حقوق بشري و گروه هاي مدافع حقوق زنان نيز نسبت به خطري كه ممكن است مذاكره با مخالفان مسلح دولت به دستاوردهاي ده سال وارد كند، ابراز نگراني كرده اند.
پس از كشته شدن اسامه بن لادن رهبر شبكه القاعده، هيلاري كلينتن وزير امور خارجه امريكا خطاب به گروه طالبان تأكيد كرد كه مرگ بن لادن ثابت كرد كه هيچ رهبر تروريستي از پيگرد اين كشور در امان نيست.
خانم كلينتن مرگ بن لادن را فرصت مناسبي براي طالبان جهت قطع مناسبات با شبكه القاعده، دست كشيدن از اعمال تروريستي و پيوستن به روند مصالحه با دولت افغانستان خواند.
اما به نظر مي رسد كه گروه طالبان با انجام و ادامه حملات مسلحانه و تروريستي خود، نظير آنچه در دو روز گذشته در شهر قندهار رخ داد، نشان دادند كه به تلاش هاي صلح جويانه دولت و درخواستهاي دولت امريكا بي توجه اند و از موضع خود عقب نمي نشينند.