تغییرات آب و هوایی ممکن است عواقبی غیرقابل برگشت بههمراه داشته باشد که از جمله آنها کمبود آب و افزایش فاصله مردم با این ماده حیاتی است.
اوچا با دفتر هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمانملل به تازگی اعلام کرده است که شمار خانوادهها در افغانستان که به آب دسترسی ندارند، بیشتر شده و در کل 60 درصد مردم این کشور به آب مورد نیاز دسترسی ندارند.
در توییتی که اوچا امروز (یکشنبه 24 ثور) منتشر کرده آمده که تغییرات آبوهوایی در افغانستان وضعیت را بدتر کرده است.
ارزیابی این دفتر نشان میدهد فاصله مردم با آب همهساله بیشتر میشود طوریکه در دو سال گذشته، میزان خانوادههای که نتوانستهاند آب مورد نیاز خود را فراهم کنند، از مرز 50 درصد گذشته است.
در توییت اوچا آمده که در سال ۲۰۲۱ رقم خانوادههای که به آب دسترسی نداشتند ۴۸ درصد میرسید که این رقم در سال سال ۲۰۲۲ به ۶۰ درصد افزایش یافته است.
پیشتر، سازمانملل گزارش داد که افغانستان چهارمین کشور آسیبپذیر بابت تغییرات آبوهوایی و بحران بشردوستانه در جهان است.
هرچند افغانستان در آلودهگی آبوهوا و گازهای گلخانهیی در جهان کمترین نقش را دارد، اما ارزیابیها نشان داده که این کشور بیشترین آسیب را از این رهگذر متقبل میشود.
با گرمتر شدن کره زمین، سطح آسیبپذیری در کشورهای جهان سوم مانند افغانستان و کمتر توسعه یافته نیز بیشتر میشود.
اوچا میگوید به بیش از 479 میلیون دالر نیاز دارد تا بتواند بحران آب و فاضلاب در افغانستان را مدیریت کند و آسیبپذیری بابت تغییرات اقلیمی را به حداقل برساند.
این درخواست کمک مالی در حالی مطرح میشود که حدود چهار روز پیش، یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان اعلام کرد که این نهاد به دلیل کمبود بودجه قادر نیست برای کودکان سوء تغذیه در افغانستان غذا تهیه کند.
این صندوق گفته است که نگران ۸۷۵ هزار کودک در افغانستان است که از سوتغذی شدید رنج میبرند.
یونیسف گفته است که این کودکان در کوتاه مدت میان مرگ و زندگی قرار دارند و در دراز مدت ممکن اثرات روانی آن در تمام دوران زندگی باقی بماند.
پس از ممنوعیت تحصیل و کار دختران و زنان از سوی طالبان، بیشتر کشورها، نهادها و سازمانها، کمکهای امدادی و خیریه شان را به افغانستان کاهش دادند.
سازمانملل بارها از کشورها و سازمانهای کمک کننده، خواسته است تا مردم افغانستان را در این شرایط حساس کمک کنند.