دفتر هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد موسوم به “اوچا” گفته که برای پاکسازی افغانستان از وجود ماین به 18.3 میلیون دالر کمک نیاز است.
این دفتر با انتشار توییتی نوشته است که این مقدار پول برای بررسی و خنثی سازی ماینها و مهمات منفجر نشده در سال 2023 به مصرف خواهد رسید.

عکس از اوچا: افغانستان هنوزهم خطرناکترین کشوری دانسته میشود که بیشترین رقم ماینهای کارگذاری شده و مهمات انفجار نشده را دارد
در حساب توییتر این دفتر آمده است که به دلیل چندین دهه جنگ در افغانستان، این کشور بالاترین سطح آلودگی در استفاده از ماینها و مهمات انجفار نشده در سطح جهان را دارد.
اوچا اعلام کرده است که ماینهای جاسازی شده و مهمات انفجار نشده جان دستکم چهار میلیون و 900 هزار نفر در این کشور را با خطر مرگ تهدید میکند.
در عکس که اوچا منتشر کرده نشان داده شده که قندهار، هلمند، کنر، فراه و بغلان پنج ولایتی است که بیشتر ماینها در آن کار گذاری شده است.
بامیان، جوزجان و کاپیسا هم سه ولایت خوانده شده که کمترین رقم ماین در آن وجود دارد. براساس ارزیابی اوچا کابل در وسط فهرست قرار گرفته است.
طالبان در بیست سال اخیر برای هدف قرار دادن نیروهای ناتو و حکومتهای گذشته به طور گسترده اقدام به جاسازی ماین در افغانستان کردهاند.
انفجار این ماینها علاوه بر نظامیان ناتو و افغانستان، جان صدها هزار غیرنظامی را در دو دهه اخیر گرفته است.
مقامات حکومت پیشین بارها اعلام کردند که طالبان شیوه جنگ را تغییر داده و بیشتر به جاسازی ماینهای کنار جاده و بمبهای “چسپی” رو آوردهاند.
بمبهای دستساز طالبان که به بشکههای زرد مشهور شد با قدرت انفجار زیاد علاوه بر تلفات جانی، سطح تخریب گستردهای داشت.
پیشتر مقامات طالبان یکی از امتیازات و سنجش درجه علمی طالبان را بستگی به تعداد کارگذاری ماینها دانسته بود.
ندا محمد ندیم، سرپرست وزارت تحصیلاتعالی طالبان اخذ امتحان از اعضای طالبان برای تثبیت رتبه علمی آنها را «بیاحترامی به علما» خوانده و گفته بود باید درجه علمی «یک مجاهد» از روی ماینهای که کارگذاشته است تعیین شود.
او گفته بود مجاهد کسیست که در عوض تحصیل و آموزش برای دفاع از افغانستان بیشترین ماینرا کارگذاری کرده است.