همین چند ماه پیش بود که ملاهیبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان گفت که احکام غیرشرعی را حذف و نظام خالص شرعی در افغانستان بر قرار می کند.

رهبر طالبان در انظار عمومی ظاهر نمیشود و با رسانهها صحبت نمیکند
در پیام صوتی منسوب به ملا هیبت الله آخندزاده، او تعهد برقراری یک نظام خالص شرعی داده است. او همزمان گفته حتی در صورت که فشار زیاد هم به او وارد شود اجرای موارد غیر شرعی را اجازه نخواهد داد.
آخندزاده اظهار امیدواری کرده است که افغانستان در آینده یک نظام صد درصد اسلامی داشته باشد.
او حتی در یک نوار دیگری صوتی گفته است: “تعامل با جهان در روشنايی احکام شريعت دین مقدس اسلام است و هيچ گونه دليل ديگر برای ما قابل قبول نيست.”
سوال اساسی انیجاست که برای اتباع افغانستان سخن از اجرای شریعت و برقراری نظام خالص اسلامی و یا هم ارتباط همه چیز با دین به چی اندازه اهمیت دارد و عمل به قانون شریعت چقدر ممکن است؟
این سخنان رهبر طالبان در حالی مطرح میشود که دهها شهروند افغانستان در خارج از کشور از دایره دین اسلام خارج شده، خیلیها حتی به آتئیسم (خداناباوری) پیوسته، مانند امیرحسین میرزایی شهروند افغانستان در سویدن.
آقای میرزایی میگوید که سخنان او بسیار محکم است مانند رهبر طالبان و هیچگاه از باور خود عبور نخواهد کرد و اینکه “دین: ندارد.
به گفته میرزایی، مبنای اندیشه و باور رهبر طالبان و در کل گروه طالبان، بنیاد واپسگرایی و درماندگی از اصول پذیرفته شده امروزیست.
امیرحسین میرزایی میگوید، عمل به شریعت دین آنهم تفسیر سختگیرانه طالبانیزم در جهت مخالف شیوه، رفتار، اصول و قواعد زندگی امروزی قرار دارد.
میرزایی به خبرگزاری بخدی گفت: “در رسایت طالبان و دین جز کشتار، خرافات، شکنجه، تجاوز و جنگ چیزی دیگری وجود ندارد. سالها دین کشت و کشته داد و این راه تا دنیا است ادامه دارد.”

امیرحسین میرزایی به صراحت اعلام کرده که خداناباور است
او افزود که دین ملامت است حالا فرقی نمیکند مجری آن طالبان باشد یا یک حکومت معتدل مانند ایران و پاکستان، نیم نگاهی به اعدام و سلب حقوق شهروندان این کشورها جوهر دین را به نمایش میگذارد.
میرزایی گفت حتی زمانی که طالبان در قدرت نبودند در مناطق و روستاهای افغانستان گروههای جهادی که همه دینمدار و رهبران شان ملا و مولوی هستند، در طول تاریخ با هم جنگیدند و به ناموس مردم تجاوز کردند.
او میگوید برای مسلمانانزادههای که در خارج از افغانستان و کشورهای اسلامی هستند، دنیا جاذبههای دیگری هم دارد، و آن اینکه “انسان باش فرقی نمیکند در کدام دین و کیش هستی.”
اینجا انسانیت حاکم است و انجا شلاق و شمشیر دین، اینجا رفتار انسانها براساس عقلانیت سنجش میشود اما آنجا براساس مقدار خشونت.
پیشتر، ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلاتعالی طالبان گفته بود هر طالب به اندازه ماینهایی که انفجار داده شایسته امتیاز علمی است.
او این موضوع را در تثبیت سویه علمی و ارزیابی مدارک تحصیلی طالبان مطرح کره بود و گفته که جنگجویان طالبان نیازی به امتحان دولتی ندارند و امتحان گرفتن از آنها کاری «توهینآمیز» است.
ندیم گفته است جنگجویان طالب بر اساس تجربه جنگی خود مستحق دریافت امتیازات علمی اند.
میرزایی میگوید، اگر مردم افغانستان حق انتخاب دین را داشته باشند، میلیونها تن ممکن در افغانستان بیشتر کسانی که در حملات انتحاری قربانی دادند مانند او دین و خدا را ترک کنند.