پنج سازمان بینالمللی امدادرسان با صدور بیانیهای مشترک از طالبان خواستند که هر چه زودتر به ممنوعیت کار زنان به ویژه در ساختارهای سازمانملل پایان دهند.

سازمان ملل به تمام کارمندان (زن و مرد) خود گفته که تا اطلاع ثانوی به محل کار خود حاضر نشوند
یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل، برنامه غذایی جهان، شورای مهاجرت ناروی، ولد ویژن و وینترسوس پنج سازمانی اند که این بیانیه را امضا کرده و هشدار دادهاند که در صورت ادامه ممنوعیت کار زنان در سازمانملل، روند کمکرسانی به میلیون فرد نیازمند مختل خواهد شد.
روز چهارشنبه (۱۴حمل) سازمان ملل اعلام کرد که مسئولان طالبان به آنها اطلاع دادند که دیگر هیچ زن افغان اجازه کار در دفاتر سازمان ملل در افغانستان را نخواهد داشت.
سازمان ملل نیز به تمام کارمندان (زن و مرد) خود گفته که تا اطلاع ثانوی به محل کار خود حاضر نشوند.
طالبان نخست آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را ممنوع کرد، سپس به ممنوعیت تحصیل و کار زنان فرمان دادند. در کنار محدودیتهای گستردهای طالبان علیه زنان، این گروه کار زنان در دفاتر سازمانملل در افغانستان را نیز منع کرده است.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل از طالبان خواست که فورا ممنوعیت کار زنان برای سازمان ملل را لغو کنند.
شماری از کشورها به شمول امریکا ناروی و امروز جاپان به این تصمیم طالبان واکنش نشان دادهاند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و توماس وست و رینا امیری، نمایندگان ویژه این کشور برای افغانستان این تصمیم طالبان را محکوم کردهاند.
آقای بلینکین گفته است: “این امر افغانهای آسیبپذیر را که به کمکهای بشردوستانه وابسته هستند، تهدید خواهد کرد. ما از طالبان میخواهیم که افغانها را در اولویت قرار دهند و این تصمیم را لغو کنند.”
با این حال، در بیانیه پنج سازمان بینالمللی امداد آمده است: “بدون کارمندان زن، سازمان های کمکرسان نمی توانند کمک های بشردوستانه را به گونه موثر به زنان و افراد نیازمند ارائه کنند.”
در بیانیه گفته شده با توجه به اینکه بیش از 28 میلیون نفر در افغانستان به کمکهای بشری نیاز دارند، تصمیم تازه طالبان مشکلات این افراد را چند برابر افزایش خواهد داد.