طالبان از سومین سالگرد توافقنامه دوحه که منجر به تحویل دهی قدرت به این گروه شد، با برگزاری نشستی در کابل با حضور چهرههای شناخته شده این گروه تجلیل کردهاند.
در این نشست ملا عبدالغنی برادر که از اعضای ارشد مذاکرهکنده از جانب طالبان با امریکا بود، از واشنگتن انتقاد کرد که برخی مفاد این توافقنامه را زیرپا کرده است.
آقای برادر گفت که ایالات متحده امریکا به طور غیرقانونی داراییهای افغانستان را مسدود کرده، نام رهبران طالبان را در لیست سیاه نگه داشت و به سایر کشورهای جهان اجازه نمیدهد که “افغانها” را کمک کنند.

طالبان از سومین سالگرد توافقنامه دوحه که منجر به نحویل دهی قدرت به این گروه شد، با برگزاری نشستی در کابل با حضور چهرههای شناخته شده این گروه تجلیل کردهاند
او تاکید کرد درحالیکه جانب طالبان به خوبی مفاد توافقنامه را مراعات کردهاند، خطاب به امریکا گفت که ضمن احترام گذاشتن به مفاد توافقنامه به تعهدات خود عمل کند.
در باره تعهدات جانب طالبان ملا برادر گفت: “امارت اسلامی توافقنامه دوحه را به خوبی اجرا کرده است، حکومتی را با همه شرکت کنندگان تشکیل داده، امنیت کامل را ایجاد کرده و فعالیت های انکشافی به خوبی پیش می رود.”
او همزمان گفت که “امارت اسلامی” خواهان تعامل مثبت با جهان و برقرار روابط خوب مبتنی بر “اصول” است.
در سال 1398 هیأت طالبان مذاکرات ۱۸ ماههای را با نمایندگان آمریکا در دوحه قطر شروع کرد و در دستکم ۱۱ دور گفتوگو در نهایت توانستند خواستههای خود را به طرف آمریکایی بقبولانند.
خروج نیروهای امریکایی از افغانستان یکی از خواستههای طالبان بود که جانب واشنگتن آن را پذیرفت و به خروج نیروهایش از افغانستان شروع کرد.
به تاریخ 10 حوت 1398 توافقنامه “دوحه” به امضا رسید.
در حالیکه مذاکرات در دوحه کماکان ادامه داشت، اشرف غنی احمدزی به شمول حمدالله محب و محمود فضلی از افغانستان فرار کردند و قدرت را به طالبان واگذار کردند.

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه ایالات متحده برای صلح افغانستان و ملا عبدالغنی برادر، معاون سیاسی گروه طالبان توافق نامه صلح میان آمریکا و طالبان را امضا کردند
سر آغاز فتح بزرگ؟!
مولوی شهابالدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پترولیم طالبان میگوید که “امارت اسلامی” به توافق دوحه پایبند است، اما طرف آمریکایی در دهها مورد این توافق را نقض کرده است.
او گفت که امریکا در کنار عمل نکردن دهها تعهد که در توافقنامه ذکر شده، تعهد کرده بود که به تمامیت ارضی و حریم هوایی افغانستان احترام بگذارد اما به گفته او، امریکاییها به این تعهد خود عمل نکرده است.
ظاهرا اشاره دلاور به حمله پهبادهای امریکایی در قلب کابل است که منجر به کشته شدن ایمنالظواهری فرد درجه یک القاهده شد.
طالبان دهم حوت را سر آغاز “فتح بزرگ” و کسب آزادی خواندهاند.
در اعلامیهای که به این مناسب از جانب طالبان منتشر شده آمده است: “با نصرت خاص الله تعالى، فداکاری مجاهدین و ملت مظلومما دهم حوت سرآغاز فتح بزرگ کسب آزادی شد و افغانستان پس از بیست سال، از اشغال و جنگ رهایی یافت. به فضل و نصرت الله تعالى، افغانان یکبار دیگر مانند، برادران در یک گلیم با هم جمع شدند، دسیسههای دشمنان خنثی گردید و زمینه ایجاد یک نظام کامل اسلامی فراهم شد. الحمدلله والمنة.”
در اعلامیه این پیروزی به تمامی طالبان تبریکی داده شده و برای کسانیکه در این راه کشته شدند نیز دعا شده است.

در حدود 18 ماه حاکمیت طالبان نقض گسترده حقوق بشری در افغانستان اتفاق افتاده است، برخی از سازمانهای حقوق بشری طالبان را به ارتکاب جنایت جنگی متهم کردهاند
پرهیز از غرور
قاری دینمحمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد طالبان گفت که فشارهای سیاسی و اقتصادی راه حل نیست و باید با “امارت اسلامی” تعامل صورت گیرد.
در همین حال، ملا نورالله نوری، سرپرست وزارت سرحدات و قبایل طالبان از طالبان خواست که از غرور بپرهیزد و خود را به مردم نزدیک کنند.
اننقاد از طالبان به دلیل برخورد نیروهای این گروه با مردم و وضع محدودیتهای شدید بر زندگی شهروندان روبه گسترش است.
برخی از سازمانهای حقوق بشری از جمله سازمان حقوق بشر رواداری گفتهاند که حق زندگی مردم در حاکمیت طالبان به طور گسترده نقض شده است.