مارك گراسمن فرستاده ويژه ايالات متحده امريكا براي افغانستان و پاكستان مي گويد كه كشورش در نظر ندارد تا در افغانستان پايگاه دايمي ايجاد كند.
پيشتر گزارشهايي منتشر شده است كه يوسف رضا گيلاني نخست وزير پاكستان هنگام ديدار ماه گذشته خود از كابل، با ايجاد اين پايگاه مخالفت كرده بود.
اما آقاي گراسمن در ديدار خود از كابل كه عصر روز گذشته ( يكشنبه ) با حامد كرزي رييس جمهور كشور نيز گفتگو كرده، گفته است كه اين نگراني پاكستان موجه نيست و ايالات متحده چنين قصدي ندارد.
فرستاده ويژه دولت بارك اوباما تأكيد كرده است كه سند همكاريهاي استراتيژيك دراز مدت بين افغانستان و امريكا نبايد مايه نگراني ديگر كشورها باشد و تصميم در اين مورد مربوط به كابل و واشنگتن است.
مارك گراسمن همچنين گفته است كه حضور و همكاريهاي ايالات متحده امريكا با افغانستان پس از سال 2014 و ختم روند واگذاري مسووليتهاي امنيتي به نيروهاي افغان، در چهارچوب سند همكاريهاي استراتيژيك دو كشور ادامه خواهد يافت.
پيشتر دولت ايران نيز گفته بود كه با ايجاد پايگاه هاي دايمي ايالات متحده امريكا در افغانستان مخالف است.
دفتر مطبوعاتي رياست جمهوري با انتشار اعلاميه اي گفته است كه حامد كرزي و مارك گراسمن در مورد اوضاع جاري افغانستان و منطقه، سفر منطقه اي گراسمن، ديدار هيأت پاكستاني از كابل، واگذاري مسووليتهاي امنيتي به نيروهاي افغان، تأمين ثبات در افغانستان، مناسبات سه جانبه بين كابل – واشنگتن – اسلام آباد، همكاريهاي استراتيژيك دراز مدت و ديگر مسايل با هم گفتگو كرده اند.
پيشتر برخي رسانه ها گزارشهايي را منتشر كرده بودند كه بر اساس آن هيأت پاكستاني در ديدار خود از كابل، درخواستهايي را به حامد كرزي مطرح كرده است كه مخالفت با پايگاه دايمي امريكا در افغانستان، دادن نقش بيشتر به اسلام آباد در افغانستان، دور كردن واشنگتن و دهلي جديد از روند گفتگوها با شورشيان شامل اين پيشنهادها بوده است.
اما اين گزارشها از سوي سرپرست وزارت خارجه پاكستان رد شده است.
قرار است سند همكاريهاي استراتيژيك بين افغانستان و امريكا طي ماههاي آينده در يك “لويه جرگه سنتي” به رأي گذاشته شود.
گراسمن: نگراني پاكستان در مورد پايگاه امريكا در افغانستان بي مورد است
43