رابرت گيتس وزير دفاع امريكا ساعت پس از ورودش به افغانستان اعلام كرد كه پس از برنامه خروج نظاميان امريكا در سال 2014 از افغانستان، دولت هاي امريكا و افغانستان همچنان موافق حضور واشنگتن در اين كشور هستند.
آقاي گيتس در پايگاه نيروي هوايي كشورش در بگرام گفت: كاملا واضح است كه پس از خروج نظاميان امريكا خلايي در افغانستان احساس مي شود و به همين منظور كابل و واشنگتن تمايل دارند پس از آن نيز امريكا در افغانستان حضور داشته باشد.
گيتس در باره ايجاد پايگاه هاي نظامي كشورش در افغانستان چيزي نگفت اما تاييد كردد كه گفتگوها در باره موضوعات امنيتي بين واشنتگتن و كابل آغاز شده است.
وزير دفاع امريكا پس از آن به كابل سفر كرده است كه رييس جمهور حامد كرزي معذرت خواهي قوماندان عمومي نيروهاي امريكا در افغانستان مبني بر كشتار غير نظاميان را ناكافي دانست.
با اين حال، سفر دو روزه گيتس و ديدار با نيروهاي امريكا، فرماندهان ناتو و رهبران افغان در راستاي ارزيابي پيشرفت جنگ در افغانستان خوانده شده است.
در برنامه سفر گيتس ديدار با حامد كرزي پس از ملاقات با نيروي هوايي تنظيم شده است.
شماري از رسانه هاي غربي گزارش دادند كه وزير دفاع امريكا همچنين قصد دارد در شرق و جنوب افغانستان جاييكه نظاميان امريكا در جنگ با طالبان قرار دارند نيز سفر كند.
هنگاميكه گيتس در جريان سفر به افغانستان بود، جف مورل، سخنگوي وزارت دفاع امريكا در جمع خبرنگاران اعلام كرد كه گيتس قصد دارد در جريان تغييرات حاصل شده در افغانستان از دسامبر سال 2010 تاكنون قرار گيرد.
وزارت دفاع امريكا انتظار دارد تا فرماندهان ناتو و امريكا گزارشي از پيشرفت در برابر طالبان به رابرت گيتس ارائه كنند.
جف مورل مي گويد، گيتس در سفر خود خروج نيروهاي امريكايي از افغانستان را نيز ارزيابي خواهد كرد.
موضوع خروج نيروهاي خارجي از افغانستان پس از سال 2014 به يك بحث گسترده در داخل كشور و در رسانه هاي خارجي تبديل شده است.