جنرال ديويد رودريگرز، فرامانده نيروهاي مشترك ناتو در افغانستان مي گويد كه آنان مداركي در دست دارند كه نشان از حضور القاعده در افغانستان دارد.
بر اساس اظهارات اين فرمانده ارشد ناتو، حدود 100 نفر از اعضاي شبكه تروريستي القاعده در افغانستان حضور دارند و با طالبان همكاري مي كنند.
آقاي رودريگرز روز گذشته (دوشنبه) گفت: ” به باور ما حدود صد عضو شبكه القاعده هنوز هم در افغانستان حضور دارند. آنان در زمينه هاي تهيه منابع مالي و امكانات فني به طالبان كمك مي كنند. شناسايي جنجگويان خارجي براي ما آسان است، اما آنان با طالبان يكجا كار مي كنند و به اين صورت مؤثريت شان بيشتر است.”
اين درحاليست كه پيش از اين گفته مي شد كه شبكه القاعده ديگر توانايي هاي خود در افغانستان را از دست داده و گروه طالبان نيز به تنهايي و مستقلانه عمليات خود را به پيش مي برند كه با اظهارات تازه فرمانده ناتو، اشتباه ثابت مي شود.
اين نخستين اظهارات يكي از فرماندهان ارشد نيروهاي ناتو مستقر در افغانستان است كه پس از كشته شدن اسامه بن لادن رهبر شبكه القاعده در يك عمليات نظامي امريكا در پاكستان، از حضور اعضاي اين شبكه در اين كشور سخن مي گويد.
به گفته جنرال رودريگرز، اعضاي شبكه القاعده كه در افغانستان حضور دارند، براي شورشيان طالب، منابع مالي و امكانات فني فراهم مي كند.
بر اساس يافته هاي تازه پيمان ناتو، بيشترين ميزان خشونت ها در ولايت هاي قندهار، هلمند، خوست و كنر متمركز است و اين مناطق از جمله نا امن ترين ولايت ها در سطح كشور خوانده شده است.
يافته هاي نيروهاي خارجي مستقر در كشور نشان مي دهد كه حدود هفتاد درصد خشونت ها در اين چهار ولايت رخ مي دهد.
گزارش ناتو در مورد مناطق ناامن تنها يك هفته پس از آن منتشر مي شود كه هفته گذشته شهر قندهار شاهد دو روز زد و خورد مسلحانه بين شورشيان و نيروهاي دولتي بود.
همچنين ولايت قندهار به دليل اينكه زادگاه طالبان به حساب مي آيد، بروز اين گونه رويدادها در آن محتمل شمرده مي شود.
با آنكه مقام ها در دولت و فرماندهان نيروهاي ناتو تأكيد دارند كه توانايي رويارويي مستقيم شورشيان را از بين رفته است، اما حوادث قندهار نشان داد كه آنان هنوز هم قادر اند براي مدتي با نيروهاي دولتي مقابله كنند.
با آنكه طالبان ادعا كرد كه در حملات شهر قندهار كه دفاتر دولتي و نيروهاي امنيتي را هدف قرار داد، حدود صد تن از جنجگويان آنان شركت داشت، اما در جريان خشونت هاي دو روزه در اين شهر، حدود 23 شورشي كه هفت انتحار كننده نيز شامل آنان بود، كشته شدند.
همچنين پنج تن از نيروهاي پوليس و غيرنظاميان در اين درگيري ها جان خود را از دست دادند و دهها تن ديگر زخمي شدند.
قرار است روند انتقال مسووليت هاي امنيتي از ناتو به نيروهاي داخلي در تابستان سال جاري آغاز شود. مسووليت تأمين امنيت مراكز ولايت هاي قندهار و هلمند كه از جمله نا امن ترين مناطق شمرده مي شود، نيز در مرحله اول، به نيروهاي افغان واگذار مي شود.
ناتو: القاعده در افغانستان فعال است
49