مقام های اردوی ملی در ولایت غزنی می گویند که از روز گذشته عملیات بزرگ پاکسازی منطقه از وجود شورشیان را در ولسوالی قره باغ ولایت غزنی راه اندازی کرده اند.
تورن جنرال عبدالخالق فرمانده قول اردوی 203 تندر در ولایت غزنی به خبرگزاری بخدی گفت که هدف این عملیات بازگشایی جاده منتهی به ولسوالی جاغوری از مسیر قره باغ است.
این فرمانده اردوی ملی گفت: ” شماری از نیروهای اردوی ملی و پولیس نظم عامه در منطقه “زردآلو” ولسوالی قره باغ جابه جا شده اند و تا زمانی که امنیت منطقه کاملاً تأمین شود، در آنجا حضور خواهند داشت.”
ولایت غزنی یکی از مناطق ناامن به شمار می رود که شورشیان مسلح در شماری از ولسوالی های آن حضور گسترده دارند.
شورشیان در چند مورد با فرستادن “مکتوب” عنوانی مردم ولسوالی جاغوری آنان را تهدید کرده اند تا از مسیر قره باغ رفت و آمد نکنند.
به گفته باشندگان محل، جاده ای که شهر غزنی را از طریق قره باغ به ولسوالی جاغوری وصل می کند، از حدود سه ماه پیش عملاً به روی ترافیک و رفت و آمد مسدود است.
مقام ها تأکید دارند که نیروهای امنیتی در مناطق حساس که با خطر حمله شورشیان روبه رو است، جا به جا شده اند.
آنان همچنین می گویند که برنامه ماین روبی را نیز در منطقه آغاز کرده اند که در طی چند ماه گذشته مسیر رفت و آمد از سوی شورشیان ماین فرش شده است تا زمینه بازگشایی جاده به روی ترافیک فراهم شود.
انتظار می رود با راه اندازی عملیات جدید برای بازگشایی این جاده که مسیر رفت و آمد ساکنان ولسوالی های قره باغ، جاغوری، مالستان، اجرستان و شماری دیگر از ولسوالی های ولایت غزنی به مرکز این ولایت است، مشکلات ده ها هزار خانواده از این ناحیه رفع شود.
حدود چند سال می شود که پروژه احداث و اسفالت جاده ای که شهر غزنی به ولسوالی جاغوری این ولایت را به هم وصل می کند، به دلایل ناامنی ناتکمیل مانده و در سال جاری در منطقه قره باغ از سر گرفته شد.
با این هم در ماه گذشته شورشیان بر شرکت راه سازی که مسوول تطبیق این پروژه است، حمله کردند و از آن زمان تاکنون باردیگر کار این پروژه متوقف شده است.
در صورتیکه این جاده اسفالت شود، مشکلات رفت و آمد برای ساکنان چندین ولسوالی غزنی کم خواهد شد. در حال حاضر مسافران مسیر بین شهر غزنی تا ولسوالی جاغوری را به دلیل خرابی جاده در بیش از پنج ساعت می پیماند، اما در صورت اسفالت شدن این زمان به کمتر از سه ساعت کاهش خواهد یافت.
ولایت غزنی یکی از مناطق با سابقه طولانی فرهنگی است که بناهای تاریخی به جا مانده از تمدن های گذشته در شماری از ولسوالی های آن هم اکنون به مشاهده می رسد.
اما باشندگان این ولایت از دولت انتقاد می کنند که در راستای بازسازی و نگهداری آثار تاریخی این ولایت گام های مؤثری را بر نداشته است.
شهر غزنی به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام برای سال 2013 انتخاب شده، اما پروژه های بازسازی در آن به دلایل نا امنی با کندی به پیش می رود.
قاسم رحیمیان – غزنی