صبغت الله مجددی رییس کمیسیون تحکیم صلح پاکستان را به ناآرامی های افغانستان متهم کرده است.
پیش از این نیز آقای مجددی سازمان استخباراتی پاکستان را متهم به مداخله در امور داخلی کشور کرده بود. او بار دیگر امروز (یکشنبه) تاکید کرد که تمام ناامنی ها ومشکلات موجود در کشور ریشه در سازمان استخباراتی پاکستان (آی اس آی) دارد و تا زمانیکه دست اندازی های این نهاد از مسایل مربوط به افغانستان خاتمه نیابد، صلح دایمی در کشور دست یافتنی نیست.
پس از آنکه اسامه بن لادن رهبر شبکه القاعده در نزدیکی اسلام آباد پایتخت پاکستان در چند صد متری آکادمی نظامی این کشور کشته شد، سؤظن ها نسبت به عملکرد اسلام آباد بیشتر شده است.
پیش از این برخی مقام ها در دولت و فرماندهان نیروهای امریکایی نیز سازمان آی اس آی را متهم کرده اند که با پناه دادن به شورشیانی در برابر نیروهای افغان و ائتلاف می جنگند، از آنان حمایت می کنند.
پاکستان، اما همواره این اتهام را رد کرده و می گوید که در مبارزه با تروریزم شماری زیادی از سربازان اردو و مردم غیرنظامی این کشور قربانی شده اند.
صبغت الله مجددی نیز امروز گفت: ” شورشیان مسلح از سوی پاکستان تجهیز و مسلح شده و به افغانستان فرستاده می شود. طالبان افغان هیچ وقت اسلحه در برابردولت بر نمی دارند و آی اس آی آنان را ( به این کار) مجبور می کند.”
آقای مجددی از امریکا و دیگر متحدان غربی افغانستان انتقاد کرد که در برابر پاکستان از جدیت کار نمی گیرند.
با آنکه پس از کشته شدن اسامه بن لادن در خاک پاکستان، مقام های ایالات متحده از جمله بارک اوباما گفت که پذیرفتن این امر مشکل است که بدون داشتن آگاهی افرادی ( در داخل دولت) پاکستان، رهبر شبکه القاعده بتواند سال ها در خاک این کشور زندگی کند.
اما هیلاری کلینتن وزیر امور خارجه در جریان سفر روز جمعه خود به اسلام آباد گفت که امریکا سندی در دست ندارد که نشان دهد مقام هایی در دولت پاکستان از محل زندگی بن لادن و حضور چند ساله در خاک این کشور آگاه بوده است.
رییس کمیسیون تحکیم صلح که مسوولیت جذب شورشیان به زندگی عادی را دارد، گفت با آنکه پناهگاه های شورشیان در خاک پاکستان یک موضوع روشن است، اما امریکا اقدام لازم را علیه این کشور انجام نمی دهد.
در کنار این کمیسیون، دولت برای پیشبرد روند گفتگو با شورشیان و گروه های مخالف مسلح دولت، شورا عالی صلح را نیز ایجاد کرده است.
با آنکه حدود یک سال از آغاز به کار این شورا می گذرد، اما دستاورد چشمگیری در راستای جذب شورشیان نداشته است؛ موضوعی که انتقاد آقای مجددی را نیز به همراه داشته است.