رابرت گیتس در جریان آخرین سفر خود به عنوان وزیر دفاع ایالات متحده امریکا به افغانستان در کابل گفت که ایالات متحده باید در سال جاری و با وجود آغاز روند خروج نظامیان از افغانستان، راهبرد مبارزه با شورشگری را جدی بگیرد.
به گزارش روزنامه نیویارک تایمز این اظهارات در حالی مطرح می شود که شماری از اعضای کنگره ادامه ماموریت درافغانستان را بسیار پر هزینه می دانند.
آقای گیتس شام دیروز (شنبه) در نشست خبری مشترک با حامد کرزی رییس جمهور کشور در کابل گفت که هنوز زود است تا پس از کشته شدن اسامه بن لادن به این نتیجه برسیم که طالبان به میز مذاکره حاضر می شوند؛ مناسبات خود با شکه القاعده و ارتباطات شخصی خود را با رهبران بلندپایه شورشیان قطع می کنند.
رابرت گیتس در دوازدهمین دیدار خود از افغانستان گفت: متحدان ما باید بیشترین استفاده سیاسی را از فرصت هایی بکنند که با اعزام 30 هزار سرباز اضافی به دستور بارک اوباما به دست آمده و منجر به افزایش فشار بر شورشیان شده است.
آقای گیتس گفت:” دشمن در یک سال و نیم گذشته در رهبری، جذب افراد و میدان جنگ دچار زیان های جدی شده است.” او همچنین تأکید کرد که ماموریت ناتو باید مبتنی بر زمان، پیشرفت در مذاکرات به هدف پایان دادن به جنگ و به زمین گذاشتن سلاح از سوی طالبان باشد.
رابرت گیتس ابراز امیدواری کرد که دولت افغانستان مذاکرات چشمگیری را به هدف مصالحه با شورشیان تا پایان سال جاری آغاز کند.
او هشدار داد که هرگونه تغییر تا آن زمان پیش از وقت خواهد بود.
این اظهارات آقای گیتس در حالی صورت می گیرد که پس از کشته شدن اسامه بن لادن رهبر شبکه القاعده درخواست ها برای سرعت دادن خروج از افغانستان در بین افکار عمومی امریکائیان و برخی از اعضای کنگره این کشور افزایش یافته است.
وزیر دفاع امریکا گفت که تصمیم تزلزل ناپذیر واشنگتن در مورد بیرون کشیدن حدود 30 هزار سرباز از آغاز ماه جولای بستگی به شرایط امنیتی در میدان مبارزه دارد و هیچ تصمیمی در مورد شمار دقیق سربازانی که بیرون کشیده می شود، گرفته نشده است. اما آقای گیتس گفت که تمامی نیروهای رزمی امریکا تا پایان سال 2014 از افغانستان خارج خواهند شد.
رابرت گیتس بر تعهد امریکا بر مبارزه تأکید کرد
43