سناتور جان كيري رييس كميته روابط خارجي سناي امريكا گفته است كه روند مصالحه و گفتگو دولت افغانستان با شورشيان، به ويژه گروه طالبان شفاف نيست و نياز است تا اين مسأله واضح شود.
برنامه مصالحه دولت كه از حمايت واشنگتن و ناتو نيز برخوردار است در نظر دارد تا افراد ميان پايه پيكارجويان طالبان و شماري از رهبران گروه هاي شورشي را به زندگي عادي برگرداند.
اين سناتور با نفوذ امريكايي گفته است كه واشنگتن تنها با روندي مصالحه موافق است كه در آن تمامي شرايط پذيرفته شده باشد، در غير اين صورت، برنامه مصالحه از سوي امريكا حمايت نخواهد شد.
از شرايط مطرح شده براي مذاكره با طالبان، قطع رابطه با شبكه القاعده، پذيرفتن دستاوردهاي چند سال گذشته و قانون اساسي افغانستان خوانده شده است.
تاكنون گروه طالبان تمامي درخواست ها براي صلح را رد كرده و گفته اند كه نخستين پيش شرط آنان براي آغاز گفتگوها خروج تمامي نظاميان خارجي از كشور است.
جان كري گفته است ” مصالحه نمي تواند به هزينه كليه دستاوردهاي چند سال گذشته در زمينه هاي حقوق زنان و ديگر بخش هاي جامعه افغان به دست آيد.”
رييس كميته روابط خارجي سناي امريكا گفته است كه حامد كرزي رييس جمهور افغانستان و جنرال ديويد پتريوس فرمانده عمومي نيروهاي بين المللي در كشور در ديدار با او اطمينان داده است كه پيشرفت هاي چشمگيري در عرصه امنيت به دست آمده است.
آقاي كري ترديد نسبت به برنامه گفتگو با شورشيان را تنها دو ماه پيش از آغاز روند خروج نظاميان امريكايي از كشور مطرح كرده است.
ايالات متحده و ناتو پس از ده سال جنگ، از بازگشت و جذب شماري از افراد و رهبران طالبان به جامعه اعلام حمايت كرده اند.