بارك اوباما رييس جمهور امريكا در گفتگو با شبكه تلويزيوني سي بي اس گفته است پاكستان بايد شبكه اي را بيابد كه از اسامه بن لادن رهبر شبكه القاعده در اين كشور حمايت مي كرده است، اما نمي داند كه اعضاي اين “شبكه حامي” مقام هاي دولتي نيز بوده اند يانه.
آقاي اوباما از اسلام آباد خواسته است تا تحقيقاتي را به راه اندازد تا شبكه اي كه حامي بن لادن در زمان اقامت چند ساله او در مخفيگاه اش در شهرك ابيت آباد در نزديكي پايتخت پاكستان بوده است.
اين اظهارات رييس جمهور امريكا در هفت روزگي كشته شدن اسامه بن لادن در يك عمليات نيروهاي ويژه كوماندوهاي امريكايي در پاكستان مطرح مي شود.
دو همسر اسامه بن لادن كه با او در خانه اش در ابيت آباد زندگي مي كرد، هم اكنون در بازداشت دولت پاكستان به سر مي برد و امريكا مي خواهد از آنان تحقيقات كند.
اين اظهارات در حالي صورت مي گيرد كه پاكستان تأكيد دارد كه از وجود بن لادن در مخفيگاهش در نزديكي آكادمي نظامي اردوي اين كشور بي خبر بوده است.
همزمان با اين، تام دانيلون مشاور امنيت ملي كاخ سفيد نيز تأكيد كرده است پاكستان بايد اين موضوع را روشن كند كه اسامه بن لادن چگونه توانسته براي يك دوره شش ساله در اين كشور زندگي كند.
از سوي ديگر ديك چيني معاون جورج بوش رييس جمهور پيشين امريكا به اداره اوباما نسبت به خروج نيروهاي امريكايي از افغانستان هشدار داده است.
آقاي چيني گفته است: “ من يك اندازه نگران هستم، با كشته شدن بن لادن با يك وضعيت ديگري روبرو هستيم. ما بايد ببينيم كه كار ما در افغانستان به پايان رسيده و سپس نيروهاي خود را از اين كشور بيرون كنيم.”
اين اظهارات پس از آن مطرح مي شود كه با مرگ بن لادن، درخواست هاي جداگانه اي از كاخ سفيد در مورد ضرورت خروج از افغانستان ارائه شده است.
اين خواست ها شامل بازبيني در استراتيژي كاخ سفيد در مورد افغانستان و پاكستان نيز است.
پيش از اين جي كارني سخنگوي كاخ سفيد در گفتگو با خبرنگاران گفته بود كه كشته شدن اسامه بن لادن تغييري در برنامه زمان بندي شده روند خروج از افغانستان وارد نمي كند و اين روند وابسته به شرايط در اين كشور است.
به نظر مي رسد كه وقوع رويدادهايي نظير آنچه طي دو روز گذشته در قندهار رخ داد، ترديدها نسبت به بهتر شدن وضعيت امنيتي را بيشتر كرده است.
پيش از اين مقام هاي امريكايي و فرماندهان نظامي ناتو در افغانستان با آنكه نسبت به بهبود اوضاع امنيتي ابراز خوشبيني كرده بودند، اما در عين حال در مورد بازگشت طالبان و شكنندگي پيشرفتها نيز هشدار داده اند.
بر اساس برنامه از پيش طرح ريزي شده، قرار است روند خروج نظاميان امريكايي از تابستان امسال آغاز و تا آخر سال 2014 تكميل شود.
با اين هم مقام هاي امريكايي همواره تأكيد كرده اند كه پس از اين تاريخ، به حمايت هاي خود از افغانستان ادامه مي دهند.