امرالله صالح رييس پيشين امنيت ملي، در گفتگو با شبكه خبري “سي بي اس” امريكا گفته است پاكستان بزرگترين دشمن امريكا در منطقه است.
آقاي صالح پس از كشته شدن اسامه بن لادن در نزديكي پايگاه اردوي پاكستان در حدود صد كيلومتري اسلام آباد مي گويد كه پاكستان در مقايسه با شبكه القاعده دشمن بزرگتر براي ايالات متحده امريكاست.
امرالله صالح كه براي سالها رياست سازمان اطلاعاتي كشور را بر عهده داشت، دراين گفتگوي خود تأكيد كرده كه دادن عنوان “متحد” به پاكستان “فريبنده” است و بايد به اين كشور “دشمن” خطاب شود.
رييس پيشين امنيت ملي در اين گفتگوي خود تأكيد كرده است كه امريكا به ميزان بي سابقه اي در 12 سال گذشته از ناحيه پاكستان متحمل رنج شده است كه هيچ كشوري به اين ميزان، به “ملت شما” ( امريكا ) رنج نداده است.
ناظران مي گويند كه حضور اسامه بن لادن در قلب پاكستان و در منطقه اي كه ساكنان آن عمدتاً افراد وابسته به اردوي اين كشور است و همچنين وجود خانه اي كه بن لادن سالها در آن زندگي داشته در چند قدمي مركز آموزشي اردوي اين كشور كه دوره افسري در آن سپري مي شود، ترديدها نسبت به صداقت پاكستان در همكاري با مبارزه عليه تروريزم را بيشتر كرده است.
امرالله صالح نيز كه از منتقدان اصلي سياست پاكستان در مبارزه با تروريزم و نقش اين كشور در حمايت از شورشيان در افغانستان است، در گفتگوي خود تأكيد كرده دردي را كه ايالات متحده از ناحيه پاكستان متحمل شده، حمايت دراز مدت اسلام آباد از شبكه القاعده و همكاران آن در جنگي است كه امريكا رهبري آن را در افغانستان بر عهده دارد.
امرالله صالح سال گذشته، به دنبال حمله راكتي شورشيان بر منطقه اي كه در آن جرگه مشورتي صلح برگزار شده بود، از سمت خود استعفا داد.
گفته مي شود رييس جمهور كرزي زير فشار اسلام آباد، امرالله صالح رييس امنيت ملي و محمد حنيف اتمر وزير امور داخله پيشين را كه از مخالفان آزادي زندانيان گروه طالبان بودند، مجبور به استعفا از سمت هاي خود كرد.
به گزارش خبرگزاري بين المللي آسيا ( اِ ان آي ) روز دوشنبه جان برنن مشاور امور مبارزه با تروريزم بارك اوباما رييس جمهور امريكا نيز گفته است كه درك اين موضوع مشكل است كه اسامه بن لادن بدون يك ساختار حمايتي در كشور اجازه يابد كه براي يك مدت طولاني بتواند در آنجا اقامت داشته باشد.
مقام هاي دولت پاكستان روز گذشته با آنكه از كشته شدن اسامه بن لادن استقبال كردند، اما گفتند كه نيروهاي اين كشور در عملياتي كه منجر به كشته شدن او شد، دخالت نداشته است.
اما پرويز مشرف حاكم نظامي پيشين پاكستان در واكنش به عمليات نيروهاي ويژه امريكا در خاك كشور ضمن استقبال از كشته شدن بن لادن، اين عمليات را نقض حاكميت كشورش خوانده و گفته است كه بايد از سوي نيروهاي پاكستاني انجام مي شد.
بارك اوباما رييس جمهور امريكا نيز در بيانيه اي خود تأكيد كرد كه دولت پاكستان در جريان اين عمليات و احتمال حضور اسامه بن لادن در منطقه “ابيت آباد” در نزديكي اسلام آباد قرار نداشته است. آقاي اوباما دليل اين امر را امكان درز اطلاعات از داخل دولت پاكستان و در نهايت فرار فرد شماره يك تحت تعقيب امريكا از محلي خواند كه عمليات در آن انجام شد.
اسامه بن لادن رهبر شبكه القاعده در يك عمليات شب هنگام يك گروه كوچك كوماندوهاي امريكايي در خاك پاكستان در نتيجه درگيري كشته شد و مقام هاي نظامي امريكا مي گويند كه با انجام مراسم اسلامي، جسد او را در آب دريا انداخته اند.