مسوولان در برنامه ملی راه سازی روستایی (NRAP) می گویند كه از سال 2002 تا کنون بیش از ده هزار و پنج صد کیلو متر سرک را در روستا های کشور بازسازی یا نو سازی کرده اند.
به گفته مسوولان, این برنامه در سال 2002 میلادی به منظور وصل کردن روستا های کشور از طریق باز سازی سرک ها راه اندازی شد.
ستار سلیم مسوول واحد هماهنگی این برنامه هدف از راه اندازی این برنامه را کاهش فقر اقتصادی و مشکلات مردم از ناحیه حمل و نقل عنوان كرد.
او می گوید راه های مواصلاتی نقش عمده در رشد اقتصاد روستا نشینان و در نهایت اقتصاد کشور دارد و به همین منظور اجرای برنامه ملی راه سازی روستایی در اولویت کاری دولت افغانستان قرار دارد.
به گفته آقاي سليم هزینه اجرای این برنامه از سوي بانک جهانی و شماری از کشور های کمک کننده پرداخت می شود.
بر آساس آمار ارایه شده، از سال 2002 میلادی تا کنون 77 پل، ۱۰۷۱۲۱ متر پلچک, دیوار های استناادی و آبرو نیز در 34 ولایت کشور توسط این برنامه ساخته شده است
مسوولان این برنامه می گویند برنامه NRAP از زمان كاري خود 16 ميليون و 381 هزار و 236 روز كاري براي مردم محل در روستاهاي افغانستان ايجاد كرده است.
از سوی دیگر آقای سلیم می گوید برنامه ملی راه سازی روستایی در نظر دارد تا در جریان سه سال آینده ۴،۶۹۵ کیلو متر سرک دیگر را به هزینه 613 میلیون دالر بازسازی کند.
به گفته او با بازسازی این سرک ها بخش عمده شبکه راه های مواصلاتی روستایی کشور احیا شده و مشكلات مردم در اين بخش در مناطق مختلف افغانستان به حد اقل خواهد رسيد.
به گفته او حفظ و مراقبت ۶،۲۰۰ کیلو متر سرک نیز در برنامه کاری سه ساله اين اداره در نظر گرفته شده است
.
در حال حاضر 235 انجنیر در سراسر کشور در اين برنامه مصروف کار اند.
در همین حال مسوولان این برنامه نبود کارمندان مسلکی , نا امنی , پایین بودن ظرفیت در ادارت دولتی و غیر دولتی و مشکلات مالی را از چالش هاي اساسی فرا راه کار شان می خوانند.
دولت افغانستان بازسازی سرک ها و رشد بخش ترانسپورت را از برنامه های عمده کاری خود اعلام كرده است و می گوید تبدیل شدن افغانستان به عنوان یک کشور ترانزیتی در منطقه سبب رشد بی سابقه اقصاد كشور خواهد شد.
عبدالله پيمان – كابل